Erling Haaland

 RYAN CROCKETT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘VISOK, SNAŽAN, POKRETAN‘

U Engleskoj mladog Hrvata uspoređuju s Haalandom: ‘Kao da imaju laboratorij za kloniranje‘

Hrvatski napadač u sjajnoj je formi i neki mu predviđaju transfer u velike europske klubove
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. listopad 2023. 09:46

Nije tajna da Red Bull Salzburg stvara vrhunske napadače. Dokazuje to primjer Erlinga Haalanda, koji je svojim pogocima prošle sezone osigurao trostruku krunu Manchester Cityju. Austrijski klub je afirmirao i mladog Slovenca Benjamina Šeška koji sad nastupa za RB Leipzig, a na njihovom je tragu i mladi hrvatski napadač Roko Šimić.

O toj temi piše Matt Barlow u Daily Mailu, te ističe kako mlade talente u Salzburg privlače čimbenici kao što su elitno treniranje, objekti visoke tehnologije i okruženje koje nudi puno mogućnosti.

- Benjamin je došao u Salzburg kao vrlo mlad igrač, trenirali smo ga nekoliko godina i razvio se u vrhunskog igrača. Njegove nogometne vještine savršeno odgovaraju nogometu kakvog mi igramo. Unatoč svojoj visini, ima nevjerojatnu tehniku te je izuzetno agilan, što se ne očekuje od igrača njegove veličine – rekao je Bernhard Seonbuchner, sportski direktor RB Salzburga.

image

Erling Haaland

DARREN STAPLES Afp

Haaland je imao drugačiji put, prije dolaska u Austriju nastupao je za prvu momčad norveškog Moldea.

- On je bio iznimno ambiciozan kad je bio kod nas i sve je podredio nogometu, tako da je sad jedan od najboljih napadača na svijetu – naglasio je Seonbuchner.

Roko Šimić i Karim Konate iz Obale Bjelokosti su novi Salzburgovi napadački aduti.

- Konate je igrač s dobrom tehnikom i spretnošću. Roko je više borac, netko tko traži međusobne obračune i duele. Dobro se nadopunjuju, ali su još jako mladi pa i njima dajemo priliku da se dalje razvijaju i to na dobroj razini. Uvjeren sam da će i njihovi putevi voditi u vrhunske europske klubove – poručio je sportski direktor RB Salzburga.

image

Benjamin Šeško

SVEN SONNTAG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Novinar naglašava kako je Šimić 20-godišnjak rođen u Italiji tri mjeseca nakon što je njegov otac Dario osvojio Ligu prvaka s Milanom.

‘‘Visok, snažan i pokretan, vitak je u obliku Haalanda i Šeška, kao da imaju labratorij za kloniranje skriven u brdima‘‘, piše Matt Barlow u Daily Mailu.

Obračun Šeška i Haalanda na rasporedu je ovog tjedna u Ligi prvaka. RB Leipzig i Manchester City sastaju se srijedu, dok u utorak Šimićev RB Salzburg dočekuje Real Sociedad.)

image

Roko Šimić

HANS PETER LOTTERMOSER/AFP/PROFIMEDIA

Linker
28. travanj 2024 15:07