RICARDO LARREINA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/zuma Press/profimedia
UBOJITI TANDEM

Red Bull na krilima Vatrenih: Hrvatska kombinacija režirala povratak na vrh u napetoj borbi za titulu

U 28. kolu Austria Klagenfurt će ovaj put na svom terenu dočekati Šimićevu i Šučićevu momčad
Piše: Rafael SpajićObjavljeno: 21. travanj 2024. 19:11

U 27. kolu Red Bull Salzburg dočekao je Austriju Klagenfurt. Domaći su tražili pobjedu kojom bi se vratili na vrh zbog boljeg međusobnog omjera s ekipom Sturm Graza. U utakmicu su krenuli na krilima Hrvata koji su u petoj minuti režirali pogodak za vodstvo.

image

Luka Sučić

ANDREAS SCHAAD - FC RED BULL SALZBURG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Andreas Schaad - Fc Red Bull Salzburg/imago Sportfotodienst/profimedia

Salzburg je u petoj minuti osvojio loptu na svojoj polovici. Lijepim izlaskom doveli su loptu do 20 metara protivničkog gola gdje je mladi Vatreni Roko Šimić uposlio Luku Sučića. Veznjak A reprezentacije nije imao problema s realizacijom te je donio svojoj momčadi prednost koja ih je u tom trenutku lansirala na prvo mjesto austrijske Bundeslige.

Izjednačio je Irving iz jedanaesterca u 31. minuti. Četiri minute kasnije već je bilo 3:1 za Bikove jer su se u 34. i 35. minuti u strijelce upisali Gloukh i Konate. Minutu prije odlaska na predah svoj drugi pogodak postigao je Karim Konate.

image

Roko Šimić

RICARDO LARREINA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/imago Sportfotodienst/profimedia

Konačnih 4:2 postavio je u drugome poluvremenu veznjak Austrije Max Besuschkow.

Klub iz Salzburga u idućem kolu za protivnika ima istu ekipu. U 28. kolu Austria Klagenfurt će ovaj put na svom terenu dočekati Šimićevu i Šučićevu momčad.

Linker
21. travanj 2024 19:12