DENIS ZUBERI Anadolu Agency Via Afp
PRAVI KAOS

Šok za nogometnu BiH i bivšeg trenera Dinama: Čak šestorica reprezentativaca ne mogu na važnu utakmicu!

Nogometna reprezentacija BiH koju vodi Ivajlo Petev desetkovana je uoči gostovanja u Kazahstanu
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2021. 18:25

Naime, pored mnogih otkaza igrača koji nisu mogli doći na okupljanje zbog ozljeda još je šestorici reprezentativaca uskraćena viza za ulazak u zemlju.

Redom Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili spomenute vize kao i nekoliko članova delegacije.

O svemu su se oglasili iz Nogometnog saveza BiH, iako precizan razlog za neizdavanje viza nije objašnjen.

"Kao i uvijek poduzeli smo sve potrebne aktivnosti vezano uz putovanje i zaista nam je neshvatljivo da je čak šestorici igrača BiH uskraćena viza. Obratili smo se za pomoć UEFA-i. Pored svih naših napora nismo naišli na razumijevanje Aambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori te će naša selekcija danas otputovati bez spomenutih igrača", stoji u priopćenju.

Petev u predstojećim mečevima neće moći računati na Pjanića, Krunića, Saničanina, Sušića i Lončara, zbog čega je naknadno uputio pozive ranije spomenutima Dariju Đumiću, Sanjinu Prciću, kao i Elvisu Sariću.

Zmajevi će u okviru kvalifikacija za SP u Kataru ovog mjeseca odigrati dvije utakmice, obje u gostima. Prvo će 9. listopada biti gostovati Kazahstanu, a tri dana kasnije Ukrajini.

Linker
02. svibanj 2024 03:30