Ivajlo Petev
 FENA/Amer Kajmović
MENADŽERI KOLO VODE

Bivši trener Dinama u središtu velikog skandala! ‘Moj mora bit‘ pozvan i branit‘, dao sam kaparu...‘

N1 televizija došla je do dokumenata koji potvrđuju koruptivne radne u tamošnjem savezu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2021. 15:02

Pod kostantnom rafaljnom paljbom ovih dana nalazi se Ivajlo Petev. Nekadašnji trener Dinama radi na mjestu izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a optužuje ga se, baš kao i djelatnike tamošnjeg nogometnog saveza da igrače za prvi sastav Zmajeva biraju posredstvom menadžera.

BiH-legenda Sergej Barbarez oglasio se na Twitteru, a nekadašnji reprezentativni vratar Asmir Begović Peteva je, kao i neke ljude iz saveza nazvao kriminalcima, a novinari BiH-dopisništva televizije N1 dobili su i dokumente kojima se potvrđuje da su menadžerski krugovi izravno utjecali na Petevljev odabir. Navodno, menadžeri su izabrali vratara za prijateljski meč Zmajeva s Kostarikom krajem ožujka (0:0).

N1 je dakle, došao u posjed dokumenta u kojem se jedan menadžer hvali da je "završio posao" za svog štićenika koji će sigurno dobiti priliku za nastup protiv Kostarike.

image
Dopisivanje menadžera
N1 BIH SCREENSHOT

- Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao“, stoji u dijelu prepiske.

Kada pogledamo sastav, protiv Kostarike je od početka branio Nikola Vasilj, vratar njemačkog St. Paulija, dok je u drugom dijelu ušao Kenan Pirić, golman grčkog Atromitosa. Obistinilo se, vele s N1, da je klijent navedenog menadžera branio i tako dobio jedno "kupljeno" mjesto. I tko zna koliko je još bilo takvih. Jer, u nastavku prepiske spominje se i nekoliko drugih igrača koji nisu njegovi klijenti...

Linker
18. travanj 2024 04:53