PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
NEOSTVARENI SAN

Poznati promotor o zločestom dečku engleskog nogometa: ‘Popije čašicu previše pa me traži da mu ugovorim meč‘

Prati borilačke sportove i često podržava svog sunarodnjaka Rickya Hattona
Piše: JL.Objavljeno: 10. travanj 2023. 18:47

Još donedavno Wayne Rooney bio je najboljim strijelcem engleske reprezentacije, s 53 gola u 120 nastupa za "Gordi Albion" (ove godine ga je pretekao Harry Kane koji ima 55 pogodaka na kontu). No, Rooney je i nadalje najbolji golgeter u povijesti Manchester Uniteda. Za "crvene je vragove" postigao sveukupno 253 gola. S Unitedom je osvojio sve – od Premierlige, FA Cupa, Lige prvaka, Europske lige, do Svjetskog klupskog prvenstva.

Po završetku igračke karijere Rooney se okušao u i trenerskom poslu. Nakon funkcije menadžera Derby Countyja danas vodi DC Washington u američkom MLS-u (spomenuti su klubovi ujedno i posljednji u kojima je igrao).

Ali, unatoč impresivne nogometne karijere Rooney ima jedan neostvareni sportski san, koji je otkrio njegov prijatelj engleski promotor boksačkih mečeva Eddy Hearn.

- Kada Wayne popije nekoliko pića previše pošalje mi poruku – "ugovori mi meč s tim i tim". No, već sljedećeg dana kada ga pitam – koliko je njegova želja bila ozbiljna, prijedlog za organizaciju boks meča lagano nestane - tvrdi osnivač Matchroom Boxinga.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

Nije tajna da je Wayne Rooney veliki ljubitelj kontaktnih sportova i često podržava svog sunarodnjaka Rickyja Hattona. U dokumentarcu objavljenom na Amazon Primeu, Wayne Rooney je otkrio neke od mračnijih detalja svoje prošlosti. Govorio je o problemima s alkoholom, ali i uličnim tučnjavama u kojima je sudjelovao kao tinejdžer.

- Bio sam svjestan opasnosti koje donose problemi s alkoholom. Posebice vožnja u pijanom stanju. Bojao sam se da ne ubijem nekoga. Ili sebe. Znao sam da trebam pomoć kako bih spasio sebe i vlastitu obitelj – priznao je Rooney pred kamerama.

Progovorio je i o huliganskim tučnjavama...

- Nisam bio najbolje dijete u tinejdžerskoj dobi. Radio sam mnoge stvari na koje ne mogu biti ponosan. Hodao sam ulicama Manchestera u potrazi za sukobima i tučnjavama. Uživao sam u razmjeni udaraca, unatoč bolovima. Imao sam svega 13 godina kada su mi slomili vilicu. Tom sam prilikom pobjegao – kazao je Rooney u medijskoj ispovijedi.

Linker
28. travanj 2024 00:32