dpa Picture-Alliance via AFP
INTERVJU ZA SN

Olmo pričao o Dinamu i objasnio objavu koja je dirnula čitavu Hrvatsku: ‘Nisam to napravio zbog lajkova‘

Negdašnji sjajni dinamovac i španjolski reprezentativac ove godine više neće igrati...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2021. 14:23

Iz Njemačke je stigla vijest da bivši dinamovac Dani Olmo, danas igrač Leipziga i španjolske reprezentacije, zbog ozljede neće igrati do kraja ove kalendarske godine, da će na travnjak tek sljedeće, 2022. godine. Tako su se nastavili pehovi za igrača kojeg iz mnogo puta pokazanih razloga volimo nazivati “našim”. Ove sezone nije se naigrao, tek je četiri puta participirao u Bundesligi, ukupno 122 minute, te dva puta u Ligi prvaka, 88 minuta... Prvo je dobio dužu stanku jer je s Furijom nastupio na Olimpijskim igrama, onda se ozlijedio, pa se vratio, pa se opet ozlijedio...

Osjetio nešto čudno

Jučer nam se Olmo javio iz Leipziga...

- Imao sam problema s desnom nogom, s kvadricepsom. Oporavio sam se, sve je bilo dobro, nisam dobio previše minutaže, ali O.K., igrao sam. Igrao sam za reprezentaciju i zaista je sve bilo u redu. Nisam imao baš nikakvih problema u reprezentaciji. Odlično sam se osjećao, napokon sam se nakon dužeg vremena osjećao kao igrač, zdrav igrač. U petak sam osjetio nešto - čudno. Opet na toj desnoj nozi. U subotu me previše boljelo. Trebao sam igrati protiv Hoffenheima. Onda sam odradio pregled, magnetsku rezonancu, na kojem se pokazalo da moram imati stanku do kraja godine. Eto, nisam imao sreće, loše je to... - kazao nam je za uvod Olmo.

Priča nam da rezultati Leipziga nisu baš dobri. Vidljivo je to, u Bundesligi su na sedmom mjestu, u skupini Lige prvaka s Manchester Cityjem, PSG-om i Clubom Bruggeom su posljednji sa samo jednim osvojenim bodom.

- Moramo početi bolje igrati. Od Lige prvaka smo se već oprostili, ali želimo se plasirati u daljnje natjecanje u Europskoj ligi. Nije dobro kao prošle sezone, moramo se posložiti, promijeniti neka naša razmišljanja...

Vlada li nervoza u klubu kad se igra slabije, jeste li dobili kakve imperative rezultata?

- Naravno da ima nervoze kad sve ne ide onako kako se očekivalo. Zaista smo prošle sezone igrali bolje i imali bolje rezultate. Imamo mi dobru momčad, dobre igrače, ali nas rezultati nas ne prate.

image

Olmo u Dinamovom dresu protiv Benfice

CARLOS PALMA Nurphoto Via Afp

S Hrvatskom u finalu

Kažemo mu “to je zato što vi niste previše igrali”. Smije se...

- Može biti, ha, ha, ha... Sad igramo protiv Cluba Bruggea, trebamo pobjedu, želimo tu Europsku ligu. Mislimo da je u konačnici i možemo osvojiti. To nam je sad cilj, ta Europska liga.

Za razliku od Leipziga super mu ide u reprezentaciji. Mlada i poletna Furija je u Kataru...

- Zaista smo posebni... Velika je stvar što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Mladi smo, potentni, prepuni energije, ogromnih kapaciteta. Ipak, mi igramo uvijek isto, izbornik Luis Enrique ne mijenja našu filozofiju igre i to je za nas odlično. Baš dobro igramo, a mislim da možemo biti još bolji, zabijati još više pogodaka.

Je li taj mladi Gavi sa 17 godina zaista tako dobar?

- Zaista je jako dobar. Pravi je, malo me iznenadio na početku, nisam vjerovao da je tako dobar, ali s njim je igrati - prejednostavno. Toliko je dobar. On već sad može igrati bilo gdje, u bilo kojem klubu na svijetu.

Hrvatska je također u Kataru. Znamo kako je završilo na Europskom prvenstvu, što će biti ako ćemo se sudariti u Kataru, recimo, u polufinalu?

- Zašto u polufinalu? Ma, neka se mi sudarimo u finalu! Hrvatska ima sjajnu reprezentaciju, isto kao i mi. Bilo bi to zaista vatreno finale. Kad sam prvi put igrao protiv Hrvatske bilo mi je skroz neobično, tko zna kako bi bilo sada. Uostalom, znate i sami, meni je Hrvatska iza Španjolske druga. Zamislite da u finalu igraju moje dvije reprezentacije!? I, naravno, da Španjolska pobijedi, ha, ha, ha...

Možemo to osvojiti

Nego, stalno vas sele iz Leipziga. Već je opjevana priča da ćete u Barcelonu, pa se onda pojavljuju priče da ćete u Premiership. Može li se dogoditi neki transfer ovog ljeta? Je li to realno?

- Vidim da me se medijski svuda seli. Ne znam što će se zbiti ovog ljeta. Meni je ovdje dobro, treća mi je to sezona u Leipzigu. Imam ugovor s klubom još dvije godine, tako da je u ovom trenutku o tome uopće bespotrebno razgovarati. Imam ovdje u Leipzigu velike ambicije. Velim, ako dobijemo Club Brugge, ako se sve odvrti prema našim planovima, igrat ćemo na proljeće Europsku ligu. Rekao sam vam, mi to možemo osvojiti. Velika je to šansa za nas. Imamo mi momčad za to. Također, imamo i velike ambicije u Njemačkom kupu, posebno sad kad više nema Bayerna.

image
JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp

Nismo ga trebali niti pitati prati li Dinamo. Ipak jesmo, a Dani kao da se naljutio kad smo mu postavili to pitanje...

- Kako me to uopće možete pitati? Pa, naravno da pratim! Baš sam gledao ovu posljednju utakmicu protiv Osijeka. I još mi nije jasno da Dinamo nije pobijedio. Ali, vjerujem da će Dinamo osvojiti naslov prvaka Hrvatske, bez obzira na to što je ove sezone itekako uzbudljivo u hrvatskom prvenstvu. Nego, sad me jako zanima ova utakmica s Genkom. Nadam se i vjerujem u Dinamovu pobjedu! Moj bivši klub ima kvalitetu, neka samo igraju kao protiv Rapida u Maksimiru i eto ih na proljeće u Europskoj ligi. Mislim da je Dinamo bolji od Genka.

Eto, zanimljivo, i Leipzig i Dinamo se protiv belgijskih klubova bore za proljeće u Europskoj ligi...

- I vjerujem da prolaze Dinamo i Leipzig. Ha, baš si nešto razmišljam kako bi bilo jako zanimljivo da se na proljeće u Europskoj ligi sastanu Leipzig i Dinamo. Samo ne znam kako bih ja to podnio, ha, ha, ha... Bilo bi mi jako čudno, ne bih znao na koji gol pucati, kome zabiti, ha, ha, ha...

Kakav igrač

U sličnoj situaciji bio bi i vaš suigrač Joško Gvardiol...

- Joško je sjajan, kakav je to igrač... On je trenutačno najbolji obrambeni igrač Leipziga. Igra na najvišoj mogućoj razini. Neću sad previše pričati o njemu, da se ne misli da sam subjektivan ili da mu namećem nekakav pritisak. Međutim, jednostavno to moram kazati... Kakva ga samo karijera očekuje, mislim da će on postati jedan od najboljih stopera na svijetu! Ako sve bude u redu, to je jednostavno neminovno. Joj, kako bi bilo dobro da Gvardiol i ja na suprotnim stranama igramo u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru za Hrvatsku i Španjolsku. Bio bi mi to najbolji događaj u karijeri - zaključio je Olmo.

Emocije prema Vukovaru držat će me stalno

Na svom Instagram profilu Dani se poklonio Vukovaru. Ta njegova objava sjajno je prihvaćena u Hrvatskoj, dobila je tisuće i tisuće lajkova...

- Nisam to objavio zbog lajkova ili da se bilo kome dodvoravam. Ja sam to objavio sa srcem i u dubokim emocijama. Sjećam se, moja prva utakmica za Dinamo bila je u Vukovaru! Bila je to memorijalna utakmica. Kad su mi ljudi objasnili što se sve događalo u Vukovaru, ostale su takve emocije koje me stalno drže i koje će me uvijek držati. Zaista se osjećam kao čovjek koji se mora pokloniti Vukovaru, za mene je to poseban osjećaj.

Siguran sam da će Xavi može promijeniti Barcelonu

Kad smo već govorili o Barceloni, klubu u kojem ste bili kapetan kadeta i u koji vas mediji sele, može li Xavi nešto bitno promijeniti?

- Vjerujem da može. Čak sam siguran da hoće. Radi se o legendi Barcelone, koji ima unisonu podršku svih. Već na utakmici s Espanyolom se vidjelo da su igrali drukčije, pogotovo se to vidjelo kad se radi o samopouzdanju momčadi. Želim mu sreću. Xavi je inače iz mog grada, iz Terrasse. Drago mi je što je postao trener Barcelone.

Linker
24. travanj 2024 18:15