NATALIA KOLESNIKOVA Afp
EUROPSKA LIGA

Rusi i drugi put srušili Napoli: Lider Serie A kiksao i treću utakmicu zaredom, neizvjesno na vrhu

To je treći susret u nizu u kojem Napoli nije pobijedio nakon 1:1 s Veronom i poraza 2:3 od Intera
Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2021. 18:41

U susretu petog kola C skupine Europske lige Spartak je u Moskvi pobijedio Napoli sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu protiv lidera Serie A ove sezone.

Napoli je ove sezone zabilježio smo tri poraza, jedan u Serie A prošlog vikenda od Intera, te dva u Europskoj ligi i to oba od moskovskog sastava.

Spartak je u prvom susretu u Napulju slavio 3-2, a večeras u snježnoj Moskvi sa 2-1. Bio je to već treći susret u nizu u kojem Napoli nije pobijedio nakon 1-1 protiv Verone i poraza 2-3 od Intera.

Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Aleksander Sobolev. Prekršaj je skrivio Stanislav Lobotka koji je klizećim starom oborio Promesa, a francuski sudac Clement Turpin pokazao na bijelu točku.

Domaćin je u 11. minuti mogao povećati vodstvo, no Victor Moses nije realizirao sjajnu priliku.

image
NATALIA KOLESNIKOVA Afp

Napoli je prvi put zaprijetio u 16. minuti, no Elif Elmas nije bio precizan. U 25. minuti zaprijetio je i Piotr Zielinski, ali je Aleksandr Selikhov bio siguran. U trenucima dok je Napoli bio blizu izjednačenja, Sobolev je na Mosesov ubačaj zabio za 2-0.

Napoli je u drugom dijelu zaigrao daleko bolje i u 51. minuti je Di Lorenzo zatresao mrežu, no VAR je pokazao kako je bio u zaleđu. U 64. minuti je sve bilo čisto i Elmas je glavom pogodio za 2-1 na Petagninu asistenciju.

Samo tri minute kasnije Zielinski je imao sjajnu priliku za 2-2, no pucao je preko gola. U posljednjim trenucima susreta gosti su imali još jednu priliku, pucao je Elmas, ali je Selikhov ponovo odlično reagirao.

U drugom susretu iz ove skupine u četvrtak se sastaju Leciester City i Legia Varšava.

Na ljestvici vode Napoli i Spartak sa po sedam bodova, Legia ima šest, a Leicester pet bodova.

Linker
26. travanj 2024 01:36