Arnaut Danjuma (desno) trenutačno je još uvijek igrač Villarreala

 Isabella Bonotto/Anadolu Agency via AFP
KAKAV PLOT TWIST

Najbizarnija priča ‘mercata‘: fotografirao se, prošao liječnički i dao izjavu, a onda pobjegao u drugi klub

U roku od nekoliko sati, 25-godišnji napadač se predomislio i otišao u London
Piše: JL.Objavljeno: 25. siječanj 2023. 11:36

Šarolik je životopis Arnauta Danjume. Ovaj 25-godišnji napadač rođen je u Nigeriji (Lagos), ali ima nizozemsko državljanstvo. Otac mu je nizozemski katolik, a majka muslimanka iz Nigerije. Za razliku od brata i sestre, Arnaut je prešao na islam i praktični je vjernik.

U ovom je trenutku Danjuma još uvijek igrač Villareala, nakon što je prvi dio sezone odigrao na posudbi u Valenciji i postigao šest golova. No u epicentru zanimanja našao se zbog pomalo bizarnog preokreta i jedne od luđih najluđih priča ikad u zimskom prijelaznom roku.

U ponedjeljak su svi objavili kako je Danjuma novi igrač Evertona, koji je s Villarealom definirao posudba do kraja sezone. Danjuma je obavio liječnički pregled, fotografirao se u dresu "karamela", a liverpulski je klub na službenoj stranici objavio i njegovu izjavu, u kojoj Danjuma izražava zadovoljstvo što će igrati za Everton te mu nastojati pomoći u očuvanju premierligaškog statusa.

Međutim, neposredno nakon objave o dovođenju novog igrača, Everton je plasirao i službenu odluku čelništva kluba o otkazu menadžeru Franku Lampardu. U sljedećim satima uslijedio je dramatični rasplet Danjuminog transfera. Nizozemac se naglo predomislio i zaputio u London kako bi potpisao ugovor - s Tottenhamom. Danjumu je očigledno "pogodila" smjena menadžera na Goodison Parku, budući da je upravo Lampard ponajviše inzistirao na njegovom dolasku u svlačionicu Evertona.

Sada bi i u Londonu trebao obaviti liječnički pregled, fotografirati se u dresu Tottenhama te smisliti prigodnu izjavu kako će "spursima" pomoći u borbi za Ligu prvaka... Pa naposljetku i potpisati ugovor. Ako se u međuvremenu ne predomisli.

Linker
21. svibanj 2024 10:21