ALEXEY FILIPPOV/SPUTNIK/PROFIMEDIA
PIŠE BILD

Na pomolu ogroman transfer u Englesku: Postaje li Borna Sosa jedan od najskupljih u povijesti HR nogometa?

Cijena mu munjevito raste, a legenda je spremna izdvojiti dvostruko više od njegove tržišne vrijednosti
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2021. 07:07

Steven Gerrard nedavno je preuzeo klupu Aston Ville i odmah se navijačima predstavio pobjedom nad Brightonom (2:0), a osim o uspješnom debiju, u engleskim se medijima naveliko piše i o njegovim željama.

Tako se već nekoliko puta u kontekstu pojačanja spominjao Borna Barišić, igrač s čijim se kvalitetama upoznao još kao strateg škotskih Rangesa, a sada se na Otoku, ali i u Njemačkoj pojavila nova priča koja uključuje ime još jednog Hrvata.

"Aston Villa i Gerrard žele Bornu Sosu", vijest je to koja je osvanula i u Bildu.

image
ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Prema uglednom njemačkom mediju, Stuttgart je zbog čitave situacije s koronavirusom izgubio 80 milijuna eura i taj gubitak morat će nadoknaditi transferima. Onaj Borne Sose navodi se kao jedan od izglednijih, a kao iznos koji je engleski klub spreman izdvojiti za 23-godišnjaka koji igra na poziciji lijevog bočnog spominje se čak 30 milijuna eura. A to je, napomenimo, gotovo pa dvostruko više od njegove tržišne vrijednosti (16 milijuna).

Zanimljivo je za spomenuti i da je Sosa igrač čija cijena munjevito raste. Naime, prije svega 12 mjeseci njegova je vrijednost prema Transfermarktu iznosila "samo" tri milijuna eura.

image

Kako je rasla Sosina cijena

Screenshot: Transfermarkt

Sosa je od odlaska iz zagrebačkog Dinama za Stuttgart odigrao 67 utakmica pritom upisavši dva pogotka i 18 asistencija. Nijemci su ga, podsjetimo, 2018. platili šest milijuna eura.

Ostvari li se ovaj transfer i plati li Aston Villa za Vatrenog 30 milijuna eura, Borna će ući u TOP 5 transfera hrvatskih nogometaša. Najskuplji je još uvijek Mateo Kovačić za kojeg je Chelsea izdvojio 45 milijuna eura. Kovačić drži i drugo mjesto s 38 koliko je za njega dao Real Madrid. Luka Modrić je na trećem (35), a Nikola Vlašić na četvrtom mjestu (30).

Linker
26. travanj 2024 17:45