Rene Poms

 GORAN MEHKEK/CROPIX
ISPRAVAK INFORMACIJE

Javio nam se odvjetnik Renea Pomsa: ‘Ovo je istina o presudi iz Švicarske i sporu s Dinamom‘

‘Predmet je vraćen na ponovni postupak, dok je odluka FIFA-e i dalje na snazi...‘
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2023. 11:54

Ispravak objavljene informacije:

"U elektroničkoj publikaciji objavljenoj na internetskim stranicama portala Sportske novosti (www. https://sportske.jutarnji.hr/sn/) dana 27.06.2023. godine objavljen je članak pod naslovom „Bivši trener mora Dinamu isplatiti 220.000 eura. Ovakva presuda u svijetu nije viđena 15 godina“, autora Roberta Šole.

U članku se neistinito navodi kako Rene Poms mora Dinamu isplatiti 220.000 eura. Istinita je informacija kako je odlukom Federalnog suda Švicarske samo ukinuta odluka Suda za sportsku arbitražu u Lausannei te je predmet vraćen na ponovni postupak, dok je odluka FIFA-e i dalje na snazi, a temeljem koje odluke je GNK Dinamo u mirnom putu po vlastitoj odluci platio Rene Pomsu naknadu koja mu je dosuđena.

Nadalje, netočan je podatak kako ovakva presuda u svijetu nije viđena 15 godina budući da godišnje oko 3% presuda Suda za sportsku arbitražu u Lausannei bude vraćeno na ponovni postupak.

Odvjetnik Davor Radić je zastupao GNK Dinamo u prvostupanjskom postupku pred FIFA-om te drugostupanjskom postupku pred CAS-om, a koji postupci su završili u korist Renea Pomsa kao suprotne strane, dok je odvjetnik Marc Cavaliero iz Ženeve zastupao GNK Dinamo pred Federalnim sudom Švicarske, slijedom čega se ovim putem ograđujemo od izjava odvjetnika Davora Radića vezanih uz postupak pred Federalnim sudom Švicarske.

Nadalje, predmetna odluka nema nikakve veze s Hrvatskim nogometnim savezom budući da je donesena zbog proceduralne pogreške oko izbora arbitra na strani GNK Dinamo te njome nije rečeno ništa o meritumu spora između GNK Dinamo i Renea Pomsa.“

Marko Hrabar, Odvjetničko društvo Hrabar & partneri d.o.o.

Linker
28. travanj 2024 12:17