FRANCK FIFE Afp
PALA JE ODLUKA

Izbornik šokirao i prekrižio veliku zvijezdu: Srušio PSG, ima sezonu iz snova, ali neće vidjeti Euro

Nastupio je ukupno na tri Eura, a posljednji put za reprezentaciju je zaigrao 21. studenog 2023.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. svibanj 2024. 13:21

Njemački izbornik Julian Nagelsmann "presjekao" je i odlučio izostaviti Matsa Hummelsa s popisa reprezentacije za Europsko prvenstvo. Iskusnom defanzivcu nije pomogla ni odlična sezona u kojoj će s dortmundskom Borussijom igrati finale Lige prvaka protiv Reala. Štoviše, golom PSG-u u uzvratnoj utakmici polufinala na Parku prinčeva za 1:0 pobjedu Hummels je jedan od najzaslužnijih što će Borussija uopće igrati na Wembleyu.

Međutim, njemački izbornik je razmišljao drugačije, a prema Fabriziju Romanu umjesto Hummelsa će na Euro ići Eintrachtov Robin Koch. Mats Hummels, inače ima 78 nastupa za reprezentaciju u čijem je dresu zabio pet golova. S Elfom je 2014. osvojio naslov svjetskog prvaka, a na tom je Mundijalu imao status startera.

image
FRANCK FIFE Afp

Nastupio je ukupno na tri Europska i dva Svjetska prvenstva (za Katar nije pozvan), a posljednji puta za reprezentaciju je zaigrao 21. studenog 2023. u 2:0 porazu kod Austrije u prijateljskoj utakmici. Za dvije utakmice koje je Njemačka odigrala ove godine, a u kojima su im sparirali Francuska i Nizozemska, Nagelsmann nije zvao Hummelsa što je zapravo bila i najava kako ga neće uvrstiti u popis za Europsko prvenstvo.

Njemačka je, inače, na Euru u skupini sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom.

Linker
14. svibanj 2024 13:22