Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
NAPUŠTA PSG

Mbappé ispisao povijest pa poručio: ‘Ponosan sam jer sam francusko prvenstvo uspio podići na najvišu razinu‘

Francuski reprezentativac peti je put zaredom izabran za najboljeg igrača francuske Ligue 1
Piše: HinaObjavljeno: 14. svibanj 2024. 11:34

Francuski reprezentativac Kylian Mbappe peti je put zaredom izabran za najboljeg igrača francuske Ligue 1 na svečanosti koja je održana u Parizu.

Nagradu "Trophees UNFP du football" od 1994. dodijeluje sindikat igrača, a Mbappe je rekorder s pet nagrada i to pet u nizu.

Šveđanin Zlatan Ibrahimović je tri puta bio najbolji, dok su Belgijanac Eden Hazard i Portugalac Pedro Pauleta dobili po dvije nagrade. Među dobitnicima su i Zinedine Zidane, Neymar, David Ginola....

"Doviđenja, vidimo se uskoro, neću biti daleko," rekao je 25-godišnji napadač PSG-a nakon proglašenja dodavši kako "osjeća velike emocije".

"U Francuskoj sam završio karijeru. Ponosan jer sam ovo prvenstvo uspio podići na najvišu moguću razinu. Odlazim uzdignute glave, dao sam sve od sebe," dodao je Mbappe koji bi karijeru trebao nastupiti u Real Madridu.

Napadač Atletico Madrida Antoine Griezmann izabran je za najboljeg francuskog igrača u stranim ligama, dok je 18-godišnji napadač PSG-a Warren Zaire-Emery proglašen najboljom nadom sezone.

Nagradu za najboljeg vratara dobio je čuvar mreže PSG-a Talijan Gianluigi Donnarumma, a najbolji stručnjak je Eric Roy, trener Bresta.

Napadačica PSG-a Tabitha Chawinga izabrana za najbolju igračicu ženske prve lige.

Linker
14. svibanj 2024 11:34