ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia
NOVO RJEŠENJE

Ajax nakon katastrofalnog starta dobio novog trenera, evo tko će voditi Vatrene do kraja sezone

John van ‘t Schip je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. listopad 2023. 12:00

Nizozemski Ajax ima novog trenera. Klupu velikana privremeno je preuzeo John van ‘t Schip,koji će voditi momčad do kraja tekuće sezone, nakon čega će zauzeti ulogu u tehničkom menadžmentu od lipnja 2024. godine. Nizozemski trener je bivši igrač kluba s četiri titule nizozemskog prvaka, jednim Kupom UEFA-e i jednim Kupom pobjednika kupova.

Van ‘t Schip je potpisao ugovor do lipnja 2025. godine, a zajedno s njim na klupu će u funkciji pomoćnog trenera potpisati dosadašnji trener Hapoel Tel Aviva, Michael Valkanis, koji je već ranije radio s Van ‘t Schipom tijekom njegovog vođenja grčke nogometne reprezentacije.

Van ‘t Schip u klub dolazi nakon Ajaxovog katastrofalnog starta u sezonu. Klub se trenutno nalazi na posljednjem, 18. mjestu prvenstvene tablice, a jednako lošu poziciji imaju i u svojoj grupi Europske lige, gdje su također zadnji.

Ajax je na gostovanju kod prvoplasiranog PSV-a poražen s uvjerljivih 2:5, pa je tako bodovna razlika iza donedavnih velikih rivala ogromnih 25 bodova nakon deset odigranih kola. Ajax u ovom slučaju ima dvije odigrane utakmice manje (8).

Ostaje vidjeti kako će ova odluka utjecati na minutaže Josipa Šutala i Borne Sose. Hrvatski reprezentativci su u dosadašnjim susretima bili standardni, ali se nisu proslavili svojim partijama na terenu. Promjena trenera mogla bi donijeti novu priliku i za Jakova Medića, koji je nakon odličnog početka u Ajaxovom dresu izgubio mjesto u prvoj momčadi.

Linker
06. svibanj 2024 22:44