PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
IGRALA SAMO JEDNA MOMČAD

VIDEO: Mašina protutnjala Portugalom! Man. City ispisao povijest i postavio nevjerojatan rekord Lige prvaka

Momčad Pepa Guardiole u ovih je 45 minuta praktično osigurala četvrtfinale Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2022. 23:11

Manchester City je bio veliki favorit protiv portugalskog Sportinga u osmini finala Lige prvaka, a u prvih 45 minuta prve utakmice momčad Pepa Guardiole je praktično osigurala prolazak među 8 najboljih momčadi u Europi.

Naime, City je u Lisabonu u prvih 45 minuta postigao 4 gola, a s obzirom na to da nisu primili niti jedan, postali su prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je na poluvremenu neke gostujuće utakmice nokaut faze Lige prvaka vodila s 4 ili više golova razlike.

Prvi gol je postigao Mahrez u 7. minuti (pogledajte ga ovdje), a slijedili su golovi Silve u 17. minuti (pogledajte ga ovdje) i Fodena u 32. (pogledajte ga ovdje) da bi Silva svojim drugim golom na utakmici (pogledajte ga ovdje) zaključio rezultat u prvom poluvremenu.

Zanimljivo je da je Manchester City postigao 4 gola iz 5 udaraca u okvir vrata Sportinga, a imali su ukupno 8 udaraca u prvih 45 minuta. Sporting je imao samo 2 udarca, niti jedan u okvir vrata, a posjed lopte je, očekivano, bio na strani Cityja - 62% naspram 38%.

'Građani' su u 58. minuti sjajnim golom Sterlinga (pogledajte ga ovdje) došli do 5:0, a to je bio i konačni rezultat utakmice. Zanimljivo je da je ovo bila prva utakmica u Ligi prvaka ove sezone u kojoj Manchester City nije primio niti jedan pogodak.

Linker
11. svibanj 2024 00:29