KIERAN MCMANUS Dppi Via Afp
16 NAJVEĆIH

VIDEO Gareth Bale odabrao najboljeg igrača Lige prvaka svih vremena: ‘Luka, oprosti‘

Izbor je sveo na četvoricu polufinalista: on sam, uz trojicu starih suigrača - Ronalda, Modrića i Kroosa
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 19:09

Lavinu komentara izazvao je legendarni Velšanin Gareth Bale kada je u jednom javljanju uživo na društvenim mrežama dobio zadatak odabrati najboljeg igrača Lige prvaka u povijesti tog natjecanja, a on je odlučio odabrati - sebe. Uz to, navijačima je također bilo zanimljivo što je u potpunosti izignorirao jednog od najvećih igrača ikada, piše The Sun.

Legenda Real Madrida, Tottenhama i Walesa, 34-godišnji Bale, osvojio je pet Liga prvaka tijekom svog vremena u Španjolskoj, postigavši ​​tri gola u dva finala 2014. i 2018. godine.

Sada se sprema gledati Kraljeve u njihovu prvom finalu od njegova odlaska s Bernabeua 2022. godine. Real će novi naslov najboljeg na Starom kontinentu tražiti u susretu s Borussijom Dortmund na Wembleyu u subotu navečer.

Uoči okršaja Bale je pristao na izazov u kojemu je morao odabrati najboljeg igrača Lige prvaka svih vremena.

Navedeno mu je 16 imena - on, Karim Benzema, Zinedine Zidane, Gianluigi Buffon, Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard, Lionel Messi, Kaka, Xavi, Gerard Pique, Sergio Ramos, Iker Casillas, Luka Modrić, Andres Iniesta, Toni Kroos i Robert Lewandowski.

Zahtjevan izbor sveo je na četvoricu polufinalista: on sam, uz trojicu starih suigrača - Ronalda, Modrića i Kroosa.

Bale je u ‘finalu‘, pomalo šaljivo, smijući se cijelo vrijeme, odabrao samoga sebe ispred Modrića, a Cristiano Ronaldo i Toni Kroos izbačeni su u polufinalu.. I dok je promatračima bilo jasno da je ipak riječ o svojevrsnoj zabavi za publiku, korisnike društvenih mreža više je zaintrigiralo kako je Bale ‘eliminirao‘ Zidanea.

Zinedine Zidane, koji je kao igrač došao do tri finala Lige prvaka i osvojio natjecanje s Real Madridom 2002., osvojio je s Baleom i društvom tri uzastopna pokala između 2016. i 2018.

No, odnos između Balea i Zidanea naprasno je prekinut 2019. kada je francuski trener jasno dao do znanja da želi prodati Velšanina.

Linker
31. svibanj 2024 19:10