Marko Tolić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
OTVARANJE SEZONE

Počeo lov na Ligu prvaka: Debitirao miljenik Dinamovih navijača, veliko iznenađenje u Slovačkoj

Uzvratni susreti na rasporedu su idućeg utorka i srijede (18. i 19. srpnja)
Piše: SN, HINAObjavljeno: 12. srpanj 2023. 22:38

U drugoj večeri prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, na terenu su se pojavila tri hrvatska nogometaša, ali niti jedan od njih nije slavio. Program su otvorili Astana i Dinamo Tbilisi, čiji je susret u Kazakhstanu završen remijem 1:1. Za domaćina je zaigrao Marin Tomasov, dok je mrežu čuvao Josip Čondrić, a upravo će pobjednik iz ovog dvoboja zaigrati u drugom pretkolu protiv hrvatskog prvaka, Dinama. (Više o utakmici pročitajte OVDJE)

Marko Tolić upisao je službeni debi za Slovan iz Bratislave. Donedavni miljenik Dinamovih navijača u igru je ušao u 77. minuti, a njegova momčad nije uspjela slaviti protiv luksemburškog prvaka Swift Hesperangea, susret je završio 1:1. Utakmicu je obilježio i crveni karton Juraja Kucke, koji je zaradio isključenje nakon što je ugrizao suparničkog igrača. (Više pročitajte OVDJE). Tolić je u Slovačku stigao prošlog tjedna, a njegova će momčad idućeg tjedna u Luksemburgu hvatati nastavak europskog pohoda.

U ostalim dvobojima, finski HJK Helsinki slavio je protiv sjevernoirskog Larnea 1:0, BK Häcken bio je bolji od velškog The New Saintsa s 3:1, a rumunjska Farul Constanța pobijedila je Sheriff 1:0.


Nogometna LP, kvalifikacije - prve utakmice 1. kola

Astana (Kaz) - Dinamo Tbilisi (Gru) 1-1 (Aimbetov 11/Sigua 57)

HJK (Fin) - Larne (S. Irs) 1-0 (Radulović 3-11m)

Hacken (Šve) - TNS (Wal) 3-1 (Sadiq 7, Rygaard 13, Hovland 37/Mcmanus 32)

Farul Constanta (Rum) - Sheriff (Mol) 1-0 (Kiki 56)

Slovan Bratislava (Slk) - Swift (Luk) 1-1 (Weiss 25/Stolz 22-11m)

Linker
15. svibanj 2024 11:27