Bakljada navijača Rijeke

 JOZE SUHADOLNIK/DELO Cropix
POSLJEDICE NEREDA

Debakl Rijeke zaključen na najgori način: UEFA Hrvate kaznila jednom od najtežih kazni u klupskoj povijesti

HNK Rijeka mora kontaktirati Olimpiju kako bi se postigao dogovor o šteti koju su navijači prouzročili
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 14:06

Rijeka je u uzvratnoj utakmici protiv Olimpije iz Ljubljane doživjela sramotu kako na terenu, tako i na tribinama. Na terenu su primili čak pet golova te su s najtežim europskim porazom u povijesti kluba ispraćeni iz europskih natjecanja.

Na tribinama su njihovi navijači uzrokovali prekid te su bakljama gađali domaće navijače. Odmah se znalo da slijedi žestoka kazna UEFA-e, a sada su s Rujevice saznali konačnu odluku.

Riječani će zbog ponašanja navijača na gostovanju u Ljubljani morati platiti 100.000 eura, a navijači neće smjeti na tri sljedeće gostujuće utakmice u europskim natjecanjima. Osim toga, HNK Rijeka mora kontaktirati Olimpiju kako bi se postigao dogovor o šteti koju su navijači prouzročili na stadionu, navodi se 300 oštećenih sjedalica. Rijeka je kažnjena zbog baklji, bacanja objekata, nereda i uništavanja od strane njenih navijača.

image

Bakljada navijača Rijeke

JOZE SUHADOLNIK/DELO Cropix

Kaznu će morati platiti i Olimpija i to oko 85 tisuća eura, a zatvorit će se i dio stadiona u Ljubljani na sljedećoj domaćoj europskoj utakmici. Ta je kazna posljedica rasističkih poruka, ali će zatvaranje stadiona biti uvjetno, odnosno aktivirat će se ako se incident ponovi u naredne dvije godine. Olimpija je kažnjena zbog pirotehnike, bacanja stvari u teren, činjenice da navijači nisu dobro pregledani, nereda i rasističkog ponašanja navijača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 00:40