Božidar Radošević

 DAMIR KRAJAC Cropix
NE BOJI SE GOLGETERA

Glavni dobitnik starta sezone: ‘Očekujem pozitivan rezultat protiv Rijeke, nadam se da će biti što manje posla‘

Gorica je u srijedu opasno živjela u Đakovu, prošli su dalje u Kupu tek nakon raspucavanja
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. rujan 2024. 23:46

Gorica je u srijedu opasno živjela u Đakovu i tek boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala je domaćina iz Hrvatskog Kupa i zakazala ogled osmine finala s Varaždinom. U konačnici je nakon 1:1 u 120 minuta junak bio vratar Karlo Žiger, koji je u petoj seriji obranio udarac Mihaela Dogana, ali kada su vratari u pitanju, glavni dobitnik ljetnih priprema i starta sezone je 35-godišnji Božidar Radošević.

Njemu je trener Rajko Vidović dao povjerenje ispred Ivana Banića i Žigera, a u rujnu je imao i obranu mjeseca po izboru cijele lige, kada je protiv Šibenika skinuo udarac Ivana Santinija s nekoliko metara.

Zasluga momčadi

U konačnici je Gorica došla do prve pobjede i s pet bodova u subotu dočekuje drugoplasiranu Rijeku, ako bude mogućnosti za igranje s obzirom na obilnu kišu koja će Turopolje zasipati cijeli vikend, a nekoliko planiranih prigodnih manifestacija već je odgođeno.

- Svaka nagrada i priznanje zasluga je cijele momčadi, iako moram priznati da me veseli ta obrana mjeseca i sigurno mi daje motiv da tako nastavim i potvrdim da nagrada nije slučajno pripala meni - kaže Radošević, koji se kratko osvrnuo i na težak prolaz u Kupu protiv četvrtoligaša u Đakovu.

- Teška utakmica po teškom terenu na kojem se nije dalo uspostaviti kombinatornu igru, ali to nam nije opravdanje i trebali smo bolje. Ipak, najvažnije je da smo prošli dalje, igru moramo odmah zaboraviti i sve misli okrenuti Rijeci. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica jer ne znam hoće li se Rijeka boriti za naslov prvaka, ali za vrh sigurno hoće.

Prva asocijacija na dva poraza doma od Riječana početkom kalendarske godine?

- Teren. Uvjeti su bili na granici regularnosti, ali ne mogu se oteti dojmu da tada nismo zaslužili ta dva poraza. Pogotovo ne u prvoj utakmici kada smo vodili 2:0. Poslije se pokazalo da je ta pobjeda Rijeci bila zamašnjak za borbu za naslov, koju je izgubila tek dva ili tri kola prije kraja, a mi smo počeli padati i predugo je trajala naša kriza.

Dosta promjena

Kakvo je sada stanje stvari poslije pet odigranih kola?

- Mi smo imali dosta promjena, dosta je i mladih igrača i još se tražimo, ali smo u zadnje dvije utakmice s Dinamom i Šibenikom pokazali da dižemo formu i možemo svima parirati i biti tvrd orah i najboljim klubovima lige. Očekujem nastavak našeg uspona u svim segmentima i pozitivan rezultat u dvoboju s Rijekom.

Koliko bi posla moglo biti za vratara protiv Riječana?

- Priželjkujem, kao i uvijek, da ga bude što manje i vjerujem da će tako i biti - podvukao je Božidar Radošević, a s utakmice u Đakovu stiže i jedna loša vijest, koja kaže da je mladi senegalski veznjak Sekou Sagna ozlijedio aduktor, pa neće biti u konkurenciji za subotnji dvoboj s Rijekom od 20 sati na stadionu u Velikoj Gorici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 23:46