Deni Jurić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ŽELI ISKORISTITI PRILIKU

Šokirao je Dinamo, a sada želi zapapriti bivšim suigračima: ‘Nema popusta, želim im zabiti prvijenac‘

Veliki promašaj imao je u Osijeku, no možda baš danas proradi i donese važne bodove Dinamu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2021. 13:00

Luda je godina iza Denija Jurića, tko zna što je još pred njim. Prvo je u siječnju, uz Emira Sahitija, bio glavni tvorac Šibenikove senzacije u Maksimiru (1:2), onda je ljetos bio već u Dinamu, pa onda blizu Osijeka, da bi ipak potpisao za Dinamo. I ostao na posudbi u Šibeniku. Ali, odlaskom Marija Gavranovića preko noći je opet prekomandiran u Maksimir. Turbulentno dosadašnje razdoblje zaokružio je asistencijom za vodeći gol Jakića u derbiju u Osijeku, ali i velikim promašajem za 0:2, s nekoliko metara. Mogao se sasvim proslaviti u toj utakmici.

- Ipak ću više pamtiti tu asistenciju, ne mislim da će me pratiti taj promašaj i da ću ga se dugo sjećati. Jer, pobijedili smo, to je najvažnije, uzeli smo tri boda, nije taj promašaj bio štetan. Drago mi je da sam i tom asistencijom pridonio pobjedi, kad sam u prilici uvijek volim i asistirati - dobro je raspoložen Deni Jurić.

Pauza je dobro došla

Priznaje da je iza njega turbulentno razdoblje.

- Sve se odigralo na brzinu, ostao sam u Šibeniku, onda su me zvali da se vratim u Dinamo. Jasno, bila mi je velika želja zaigrati za Dinamo, to je najveći klub na ovim prostorima, ali naravno da mi je trebalo malo vremena da pohvatam konce jer Dinamo je ipak razina više, sve je ovdje drugačije od onoga što sam dosad doživio. Sad mi je ova pauza dobro došla, dobro smo radili, trenirali, doduše, propustio sam utakmicu protiv Jaruna zbog manjeg udarca, ali sve je u redu, spreman sam za nove izazove koji su preda mnom.

Iskoristiti priliku

A prvi izazov je Šibenik. Proljetos je u Maksimiru on bio jedan od junaka momčadi sa Šubićevca, sad će biti na drugoj strani, sa sasvim suprotnim očekivanjima.

- Lijepo je vidjeti da je Šibenik i ove sezone dobro ušao u sezonu, želim svu sreću tome klubu i bivšim suigračima, ali u subotu nećemo biti prijatelji, nema popusta ni prema kome.

Znači, ne bi imao ništa protiv kad bi svoj prvi pogodak za Dinamo baš Šibeniku?

- Naravno da ne bih. I prvi i drugi, treći, četvrti. U svakoj utakmici u kojoj mi trener ukaže povjerenje želim napraviti što više, iskoristiti svaku priliku koja mi se pruži. Dobijem li priliku protiv Šibenika, pokušat ću je iskoristiti najbolje što mogu.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo je odlaskom Marija Gavranovića izgubio igrača koji zabija 15 do 20 golova po sezoni, na onima koji su sad ovdje dužnost je da pokriju te brojke. Ako uzmemo da je Bruno Petković prvi napadač, ali je u viziji Damira Krznara sve više svojevrsna “desetka” ili polušpica, onda teret tih golova pada na trojac Jurić - Čop - Andrić, ne nužno tim redom.

- Mario Gavranović sjajan je igrač, fenomenalan napadač i strijelac, jedan od mojih uzora. I njegove su brojke fantastične, sigurno nije lako dostići ih, uskočiti odmah u njegove kopačke. Trudimo se svi, Čop i Andrić također su odlični igrači, sa svojim vrlinama, a na kraju i nije bitno tko zabije, ako mi pobjeđujemo i osvajamo trofeje. Vjerujem kako će Dinamo i ove sezone ostvariti sve svoje ciljeve, a mi svi zajedno postići dovoljno golova da napravimo ono što želimo.

Šteta zbog Lige prvaka

Ipak, napadače se, u Dinamu posebno gleda kroz golove. Znamo da su očekivanja velika, nekad nije dovoljno niti samo pobijediti, treba biti efikasan, odigrati dobro... Stvara li to Juriću dodatan pritisak, osjeća li da mora isporučiti određen broj golova da bi zadovoljio kritičare? Koliko?

- Nisam si zadao neki cilj koliko bih golova trebao zabiti ove sezone, niti sam pod nekim posebnim pritiskom zbog toga. Kažem, nemam problema s time da zabije netko drugi, ako mi pobijedimo, ako je asistencija u tom trenu bolje rješenje, onda ću asistirati. No, naravno da želim zabiti, to i jest posao napadača, a siguran sam da će se otvoriti nakon što zabijem prvi gol za Dinamo. Možda bude protiv Šibenika, zašto ne? Ponavljam, Dinamo je velik klub, logično je da su očekivanja velika, to svi znamo, ali nije da mi to stvara neku posebnu nervozu, uvjeren sam da će sve biti kako treba.

A nakon Šibenika - West Ham. Još jedan novi izazov u karijeri Denija Jurića, još jedna velika promjena u samo nekoliko mjeseci.

- Da, čeka nas i ta, velika utakmica. Igrati protiv momčadi iz Premiershipa, koja je odlično startala u sezonu, sigurno je izazov, međutim, Dinamo je već više puta dokazao svoju kvalitetu i snagu. Šteta što nismo ušli u Ligu prvaka, dogodila nam se ta utakmica sa Šerifom, ali i Europska liga je jako natjecanje, u kojemu igraju jake momčadi i u kojemu Dinamo ima što pokazati. Nema treme, samo pozitivno uzbuđenje zbog onoga što nas čeka, vjerujem da će uskoro doći i taj moj prvi pogodak u modrom dresu.

DINAMOVI NAPADAČI OVE SEZONE

BRUNO PETKOVIĆ
Apsolutno prva opcija, čak i kad nije (bio) u najboljoj formi, Petković je dobivao Krznarovo povjerenje. Međutim, u novoj trenerovoj ideji, Petković bi u sustavu 3-4-2-1, koji bi uskoro mogao postati osnovni model Dinamove igre, trebao imati mjesto iza špice. Svojevrsna "desetka". U takvoj formaciji otvara se mjesto u napadu za nekog od trojice "pravih" napadača.
Petković ove sezone: 13 utakmica, 818 minuta, 1 gol

DUJE ČOP
Vratio se nekadašnji prvi topnik HNL-a u Dinamu, vidljivi su tragovi neigranja zadnje sezone u Belgiji. Nije još uspio postići pogodak, iako se Čopu uistinu ne može osporiti suradnja u napadu, veliki trud i želja. Traži dubinu, ide na gol, ali zasad se još nije upisao među strijelce, ima zato svije asistencije. Sad ga je malo zakočila i ozljeda, koja ga je izbacila iz treninga, ali Krznar vjeruje kako će Čop dostići pravu razinu golgeterske forme i biti i statistički vrlo koristan.
Čop ove sezone: 9 utakmica, 281 minuta, 2 asistencije

DENI JURIĆ
Mogao bi u ovom razdoblju baš on dobiti pravu priliku i kontinuitet, s obzirom na Krznarove planove s Petkovićem i Čopovu ozljedu. Treba mu vremena za prilagodbu, puno mu se toga naglo promijenilo u karijeri, dosad je odigrao dobru utakmicu u Osijeku, gdje je bio asistent, ali i propustio veliku šansu za svoj prvijenac. Premalo je bilo minuta za neki zaključak, dokazivanje mu tek slijedi.
Jurić ove sezone: 7 utakmica, 481 minuta, 1 asistencija

KOMNEN ANDRIĆ
Bilo je u planu da ode na posudbu, pa do utakmice u Osijeku nije upisao ni minutu ove sezone. No, ispalo je drugačije, Andrić je ostao i sad ga Krznar može uključiti u rotaciju. Trenutno je četvrti u ovoj hijerarhiji, no, tko zna što nosi budućnost. Andrić je jedini od ove četvorice igrao u revijalnom susretu s Jarunom, zabio je i jedini pogodak. Nije to neko mjerilo, naravno, ali je poruka da je živ i prisutan. Sigurno, svaki će šansu morati dobro iskoristiti.
Andrić ove sezone: 1 utakmica, 18 minuta, bez učinka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 06:11