Dario Bel

 DAMIR KRAJAC Cropix
MOGLO SE IZBJEĆI

Golem se rep vukao nakon njegovog suđenja Dinamu i Rijeci, isplivala je i kontroverzna snimka, a sad sudi finale!?

Mnogi su kazali da je to jedanaesterac za koji ima temelja, no bilo je i drugačijih mišljenja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. svibanj 2024. 20:54

Dario Bel sudi prvi susret finala Kupa, a golem rep vukao se nakon njegove arbitraže u prvenstvenoj utakmici Dinamo - Rijeka (1:0) koja je odigrana na Maksimiru 25. veljače.

Tada je svirao kazneni udarac za Modre nakon što je Bruno Goda neoprezno podignuo ruku prema glavi Darija Špikića nakon čega je došlo do kontakta. Fran Brodić je u 95. minuti s bijele točke zabio za pobjedu. Mnogi su kazali da je to jedanaesterac za koji ima temelja, no bilo je i drugačijih mišljenja.

Međutim, glavna priča i kontroverza isplivala je tek kasnije kad je procurila audio snimka komunikacije Bela i VAR sobe. Na njoj Bel psuje Boga zbog pogotka Rijeke. Dogodilo je to u 48. minuti kad je zabio Mirko Marić na centaršut iz slobodnog udarca.
Bel je kazao:

- To je gol, nema faula.

I potom sasuo najodvratnije moguće psovke. No, gol nije priznat jer je VAR konstatirao kako se radi o zaleđu.

Bel se kasnije oglasio priopćenjem putem HNS-a u kojem je ustvrdio da je psovao samoga sebe.

- Nakon što sam donio odluku o prekršaju igrača Dinama, pomoćni sudac signalizirao mi je da se radi o prekršaju igrača Rijeke. Nažalost, u tom trenutku sam već donio pogrešnu odluku koju prema protokolu ne mogu više promijeniti. Stoga sam žestoko reagirao prema samome sebi te se u komunikaciji čuju neprimjerene riječi nakon postignutog gola Rijeke jer sam bio svjestan da je moja pogrešna procjena rezultirala pogotkom, te sam bio razočaran takvim propustom. Razumijem da se radi o neprimjerenim riječima, zbog čega mi je žao te se ispričavam javnosti zbog loše poruke koju takav rječnik šalje. No, radi se o komunikaciji koja ne bi smjela biti javna i nadam se da šira javnost razumije da u visoko stresnim situacijama pobjegnu takve riječi - naveo je Bel dodavši kako karijeru gradi na poštovanju svih i drago mu je što njegova pogreška nije imala posljedice.

Eto, niti tri mjeseca kasnije Belu je povjereno da ponovno sudi ogled Dinama i Rijeke, i to u finalu Kupa.

Linker
14. svibanj 2024 20:55