DAMIR SKOMRLJ Cropix
POSEBAN PROBLEM

Pogledajte vjerojatni sastav Hajduka za finale Kupa, Leko će strepiti do samog početka utakmice

Trener Hajduka sprema momčad za okršaj sa Šibenikom i osluškuje vijesti iz liječničke ordinacije
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 05:57

Dan poslije utakmice u Koprivnici sa Slavenom Belupom bilo je jasno da Toni Borevković uslijed ozljede gležnja najvjerojatnije otpada iz konkurencije za finale Hrvatskog nogometnog kupa, a službena potvrda stigla je u nedjelju.

Veliki peh izbacio je Borevkovića iz finala Kupa, ali nije tu kraj brigama za Hajdukovog trenera Ivana Leku, s obzirom na to da je Chido Awaziem također u borbi s ozljedom gležnja.

Nigerijac je, naime, i dalje upitan, vrlo neizvjestan glede sutrašnjeg nastupa, a takva će situacija po svemu sudeći ostati do same utakmice.

image
SN

Inače, jako je zanimljivo pogledati kako je Leko dijelio minutažu svojim stoperima ovog proljeća i kako je kreirao tandeme svojih središnjih defenzivaca.

Awaziem i Borevković zaigrali su u zadnjih pet susreta kao početni stoperski tandem, a prije njih dvojac središnjih braniča isprofilirao se u sastavu Vušković - Ferro.

Četiri puta su Portugalac i 16-godišnji Vušković zaigrali zajedno, dok je mladi stoper dvaput bio u tandemu s Awaziemom. U dva prethodna kup-ogleda igrali su Awaziem i Vušković u Osijeku, odnosno, Ferro i Vušković u Koprivnici.

Interesantno zvuči podatak da su Ferro i Awaziem zajedno odigrali 45 minuta protiv Varaždina krajem travnja, nakon čega je uslijedio ulazak Borevkovića i njegov niz iskorištenih prigoda. Zato, ako Awaziem bude spreman, Vušković se doima kao logičnije rješenje s obzirom na “minuli rad” i Lekino sklapanje tandema, ali samo trener zna koliko je Vušković spreman.

Zanimljiva situacija u izboru stopera Hajduka pred najvažniju utakmicu sezone splitskoga kluba, utakmicu za obranu trofeja kojeg je poljudska momčad lani osvojila nakon dugogodišnjeg posta.

Linker
06. svibanj 2024 19:57