RONALD GORŠIĆ/Cropix
BRUTALNO ISKREN

Bivši igrač Hajduka: ‘Kažu, najgora sezona Dinama u 20 godina i takvi nam pobjegnu na 14 bodova‘

‘Kada su bili teški trenuci oni su imali Petkovića koji je povukao klub i rezultat je tu‘
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2024. 10:26

U derbiju 33. kola HNL-a, a možemo reći i čitave sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta slavili protiv Rijeke na Rujevici (2-1) čime su napravili veliku prednost na vrhu ljestvice te pobjegli Riječanima na četiri boda prednosti.

Modri su tek u prošlom kolu po prvi puta ove sezone zasjeli na vrh prvenstvene tablice, a kako sada stvari stoje, na najboljem su mogućem putu da obrane naslov. Za vjerovati je kako je čitava situacija iznimno teško pala Riječanima koji su se porazima u posljednja dva kola bitno udaljili od titule, ali tužna atmosfera već danima vlada i u Dalmaciji gdje je u prvom dijelu prvenstva navijački puk Bijelih čvrsto vjerovao u trofej prvaka.

Naime, Hajduk je u proljetni dio ušao kao vodeća momčad prvenstva i činilo se kako ih ništa ne može zaustaviti na putu do konačnog cilja. Izgledalo je kako je ovo ta sezona koja će prekinuti dugi post, počele su se pripremati fešte, određivati datumi i mjesta za veliku proslavu, a onda je uslijedio ogromni pad Bijelih. Uslijedio je niz poraza, a posljednji je stigao od Varaždina na Poljudu (1:0).

Na čitavu sezonu kratko se komentarom na društvenim mrežama oglasio i bivši nogometaš Hajduka Tonći Kukoč-Petraello koji se osvrnuo na Hajduk, ali i Dinamo te zaključio:

- Prvak Hrvatske, finale kupa i osmina finala Konferencijske lige, a kažu najgora sezona Dinama u zadnjih 20 godina, i najbolja sezona Hajduka u zadnjih 20 godina, i takvi su nam 3 kola prije kraja pobjegli na 14 bodova. Kada su bili teški trenuci oni su imali Petkovića koji je povukao klub i rezultat je tu. Kada je god bilo teško, on se pojavio. Dinamo ima DNK pobjednika, a to je ono što nama fali kada dođu trenuci di se lomi sezona. Realno 3-4 igrača Hajduka mogu odgovoriti igračima Dinama, a za naslov to je jako malo - komentirao je Kukoč-Petraello.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 10:27