TOM DUBRAVEC Cropix
VUKU SE REPOVI

Ogorčenje u HNL prvoligašu: ‘Tražimo i očekujemo od nadređenih da suspendiraju nedorasle suce‘

‘Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija?‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. svibanj 2024. 08:29

Momčad Davora Mladine u Gorici je još jednom imala konkurentnu dionicu, ali opet to nije trajalo 90 minuta, nego oko sat vremena igre, a to prvoligaško društvo ne prašta. Osim toga, priliku je još jednom dobilo dosta mladih nogometaša iz Rudešove akademije.

Jedna dionica dobra, druga teški pad koncentracije i susret odlazi na konto protivnika. To je već previše puta ispričana priča u ovoj sezoni Rudeša nažalost. Izdvojeno je i od strane Davora Mladine kao nešto na čemu moraju najviše raditi, ali to je posebno teško sada kada su mlađi počeli dobivati prilike osjetiti domaću nogometnu elitu.

Ipak, iako je nakon svakog prijašnjeg takvog epiloga Rudeš čestitao protivniku, ovaj put uz dužno poštovanje Gorici koja nije krivac - toga nije bilo. Mladina nakon utakmice nije došao pred novinare...

Nakon matematičkog ispadanja iz Hrvatske nogometne lige, Rudešani su se okrenuli gradnji “kostura” momčadi za iduću natjecateljsku godinu, koji bazira na mladosti iz njihove škole nogometa. Smatraju kako su odigrali “egal” susret protiv stabilnog prvoligaša. Što dojmom, što rezultatski. Ipak, nakon posljednjeg sučeva zvižduka rezultat nije bio objektivan prikazanom na terenu.

Otklanjanje sumnji

Štoviše, tome su zaslužne sporne odluke djelitelja pravde. Naime, u 75. minuti, nakon VAR provjere sutkinja Martinčić je Josipu Mitroviću umjesto žutog kartona pokazala crveni i Gorica je do kraja ostala s igračem manje. U prvoj minuti nadoknade ofenzivac Rudeša Vinko Petković lobom je svladao vratara, ali protivnički igrač očistio je situaciju s crte. Doduše, čini se da je lopta tu crtu i prešla, tako da su Rudešani reagirali objavom na društvenim mrežama. U tekstu piše:

“Nažalost, po tko zna koji put svjedoci smo čudnih propusta djelitelja (ne)pravde na koje smo već u puno navrata skretali pozornost. Iako utakmica našoj momčadi nije bila rezultatski značajna, zbog objektivnog informiranja nogometne javnosti moramo uputiti otvoreno pitanje: zašto djelitelji (ne)pravde na utakmici nisu imali potrebu putem VAR sobe provjeriti je li u sudačkoj nadoknadi postignut pogodak? Zašto uopće onda postoji VAR soba i VAR tehnologija? Kako se ovakvi ili slični propusti ne bi ponovili, tražimo i očekujemo od nadležnih da se pravovremeno reagira suspendiranjem onih koji nisu dorasli biti častan djelitelj pravde, jer samo će se tako otkloniti sumnja da postoje eventualni namjerni propusti i pristranost pri donošenju odluka”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 08:29