BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRAŽE SE NOVA LICA

Rijeci treba redizajn! Potrebno je dovesti barem pet, šest pojačanja, a za jednim igračem naprosto vape

Stigao je Alvarez, no to bi trebao biti tek početak neke nove Rijeke
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. lipanj 2022. 22:06

Dolaskom španjolskog defenzivnog veznjaka Pabla Alvareza čelnici Rijeke, odnosno generalni menadžer za sport Robert Palikuča i njegov asistent i bivši igrač Bijelih Antonini Čulina započeli su proces stvaranja nove Rijeke koja bi žustro trebala “poteći” u novu sezonu. Nema dvojbe da je pred riječkim dvojcem zaduženim za akvizicije još jako puno posla, ako Rijeka želi i dalje ostati u samom vrhu hrvatskog nogometa.

Bez dvije važne spone

Kada su u pitanju vratarske pozicije, Rijeka tu može biti spokojna. Nediljko Labrović kao novopečeni reprezentativac i Martin Zlomislić uz seniora Andreja Prskala i mladu nadu Aleksa Todorovića garancija su da su vratarske pozicije Bijelih u ovom trenutku i više nego dobro popunjene, kvalitetom i kvantitetom. To pak definitivno nije slučaj s obrambenim igračima, prodajom kapetana Hrvoja Smolčića u bundesligaša Eintracht, istekom ugovora Darka Velkovskog te istekom posudbe Antona Krešića, Rijeka je ostala na svega dva stopera, Savi Arangelu Čestiću i Niki Galešiću koji bi se s posudbe u Hrvatskom dragovoljcu trebao pridružiti Bijelima u novoj sezoni. Rijeka naprosto vapi za “ministrom obrane”, iskusnim igračem koji bi u paru s mlađim kolegama bio jamac da Rijeka opet neće primati veliki broj pogodaka, a sigurno bi za rotaciju dobro došao i još jedan centralni obrambeni igrač, baš kao i bekovskim pozicijama koje su pokrivene Solanom i Vukčevićem.

Vezni red također čeka redizajn koji bi “koncima” trebao povezati kreator igre u dolasku, jer Alvarez to, kako je i sam kazao, nije. Naravno, ovisno kojim igračima koji se vraćaju s posudbe će se prilika dati u bijelom dresu, valjalo bi razmisliti i o barem još jednom novom igraču u veznoj liniji, jer Rijeka je ostala bez dvije važne spone iz prošle sezone, Domagoja Pavičića i slovenskog reprezentativca Adama Gnezde Čerina.

Odlaskom Josipa Drmića u Dinamo, Jorge Obregon i Haris Vučkić, koji bi prema dostupnim informacijama i dalje trebao ostati na posudbi u Rijeci, trebali bi predvoditi riječki napad u novoj sezoni. Iz drugog plana priliku bi mogli dobiti, ako neki ne napuste Rijeku i ranije, povratnici iz Dragovoljca Matija Frigan, mladi hrvatski reprezentativac te Admir Bristrić, kapetan juniorske BiH reprezentacije koji je lani s Rijekom potpisao trogodišnji profesionalni ugovor. Pitanje je hoće li i to biti dovoljno za visoke ambicije Rijeke u izazovima koji su pred momčadi koja još uvijek čeka novog trenera.

Finale turnira

Inače, premijerno izdanje futsal turnira Sami protiv svih u organizaciji HMNK Rijeka i Kluba navijača Armada, povodom obilježavanja 35. godišnjice navijačke skupine koja živi i “diše” Rijeku, danas će u dvorani Dinko Lukarić na Kozali doživjeti svoje finale. Riječka publika dosad je imala prilike vidjeti nekoliko vrlo kvalitetnih susreta i mnoštvo lijepih poteza u futsal dvobojima, nema sumnje da će se još bolji i atraktivniji nogomet na parketima igrati i danas kada su na rasporedu četvrtfinala, polufinala s početkom u 16.30 i 17.20 sati, dok je samo finale na rasporedu u 19.50 sati. Kao glavni favoriti za premijernu titulu pobjednika turnira i novčanu nagradu od 20.000 kuna dosadašnjim prezentacijama izdvojile su se tri momčadi i to CB Manhattan&Armada, MNE Dynamic i slovenski Ambrož team.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 12:05