ANTE CIZMIC Cropix
PORAZ NA RUJEVICI

Leko: ‘Svaki put slušam te priče o Velikoj Gospi. Znamo da Dinamo dominira godinama‘

"Kod nas je pritisak puno veći, ambicije su ogromne, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta"
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. listopad 2023. 21:19

Hajduk je u 11. kolu SuperSport HNL-a izgubio prvo mjesto ljestvice. Izabranici Ivana Leke imali su nekoliko solidnih šansi, pri čemu vrijedi izdvojiti vratnicu Darija Melnjaka i kasniji pokušaj Emira Sahitija, no Bijeli ipak odlaze s Rujevice praznih džepova.

Lidersku poziciju prepustili su Rijeci, koja je preko uspješnog izvođača kaznenog udarca Nike Jankovića (63.) uspjela izboriti pobjedu vrijednu domaćeg trona. Nakon utakmice, Leko je ponudio komentar za mikrofone Maxsporta.

- Umjetnički dojam bolji je nego prošle nedjelje, ali mi ne igramo za umjetnički dojam. Ovo je težak i bolan poraz, protivnik je iskoristio svoj moment, mi svoje nismo i kraj priče. Teško je jer smo primili nesretni gol, pokušali smo dobiti drugi derbi zaredom, ali nije išlo. Njihov gol dogodio se u momentu kada smo preuzeli igru i postali bolja ekipa. Malo smo kreirali, a ono što smo došli do šansi nismo zabili. Rijeka ima dobru atmosferu i ekipu i zasluženo je tu gdje je. Nama je bolno, ali tako je... Treba dignuti glavu i kroz dva tjedna puno raditi. Prošlu nedjelju pričali smo da ova ekipa ima prostora za napredak i moramo puno raditi. Maraton je duh, svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka i zadnju utakmicu, onda te sreća poljubi. Danas je bila na strani Rijeke, a mi smo progutali gorku pilulu.

image

Ivan Leko

ANTE CIZMIC Cropix

Problemi u realizaciji?

- Činjenica je da malo stvaramo šansi i malo zabijamo. Danas smo bili bolji u nekim segmentima, izdominirali vezni red, ali nedostaju nam igrači s golovima i veznjaci koji mogu zabiti gol. To mi znamo, nije to iznenađenje, ali opet radiš i treniraš da bi bio bolji. Nekad je lakše izgubiti kad te protivnik razbije, ali ovo je bilo ‘al-pari‘. Bodovi ostaju u Rijeci, a mi tužni idemo doma.

Zašto je Kalik igrao i zašto je zamijenjen?

- Bio je dobar. Htjeli smo energiju. Trajkovski jednostavno nije spreman za više od 60 minuta, mi nismo očekivali da će se u tom periodu riješiti i zato smo tako odlučili. Trajkovski je donio kvalitetu, izdominirali smo kad je on ušao. Kalik nije izašao jer je bio loš, nego jer je to bio plan.

Sada ste lovci, a ne lovina?

- Druga je priča kod nas u Splitu i u Rijeci. Kod nas je pritisak puno veći, ambicije su ogromne, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta, a znamo da već godinama Dinamo dominira. Mi bismo puno htjeli, a ovih godina nije išlo. Sada imamo tri ekipe u bod-dva, što je dobro za ligu i za nas, jer nas motivira da puno radimo. HNL nije šetnja nikome, mi smo izgubili skupe bodove na malim utakmicama, to nam je dobra lekcija da se resetiramo, vratimo na bazu i budemo bolji i jači. Sad ćemo imati i više vremena da uklopimo cijelu ekipu zajedno, odlučimo se za jedan smjer i u svaku utakmicu krenemo maksimalno.

Mnogi kažu da je ovo najbolja prilika za osvojiti prvenstvo?

- To se priča svake godine. Svakog ljeta govorimo "ovo je ta godina". Traje do Velike Gospe i to je to. Ja to najbolje znam, nastojimo to maknuti sa strane. Od priče nemaš ništa, imaš od velikog rada. Imamo ekipu koja se može natjecati sa svima, a nemamo ekipu koja će na 70 posto nekoga lagano dobiti 3:0. Nećemo nikome dati da bude bolji. Danas nismo uzeli rezultat, ali momčad je pokazala da može biti dobra i stabilna.

Slijedi reprezentativna pauza, pa Osijek?

- Osijek je sada predaleko. Na Rujevici smo htjeli rezultat, nije išlo... Kad dođe vrijeme, počet ćemo misliti o sljedećoj utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 12:48