Damjan Bohar se požalio Poljacima

 VLADO KOS Cropix
JAVIO SE IZ POLJSKE

Jedno od najskupljih pojačanja Osijeka ‘udarilo‘ po Bjelici, klubu i HNL-u: ‘Nismo imali niti navijače...‘

Slovenski krilni napadač se vratio u poljski Zaglebie Lubin iz kojega je 2020. stigao u Osijek
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2022. 17:47

Slovenski krilni napadač Damjan Bohar je dres Osijeka zamijenio onim poljskog prvoligaša Zaglebiea iz Lubina koji je Osijeku platio 250.000 eura za njega. Upravo iz tog kluba je Bohar 2020. godine i došao u Osijek za 850.000 eura, ali nakon početne dobre sezone, nije se previše iskazao. Prošle je sezone u 30 utakmica zabio četiri gola i upisao dvije asistencije.

Bohar se za poljski portal Weszlo u velikom intervjuu osvrnuo na Nenada Bjelicu i svoje iskustvo u Hrvatskoj. Slovenac nije skrivao da je razočaran.

"Bjelica je dobar trener, ali prošle je sezone promijenio taktiku. Uglavnom su braniči slali duge lopte napadačima. Sve se događalo kroz sredinu, a ja sam krilo. Često sam besmisleno trčao jer lopte nisu dolazile do mene", rekao je Bohar pa nastavio:

"Iz Poljske su mi najviše nedostajali stadioni i atmosfera. Kad si na Balkanu i odeš u poljsku Ekstraklasu, sve je super i sve ostavi veliki dojam na tebe, od navijača, infrastrukture i organizacije. Kad odete iz Poljske u Hrvatsku, to je druga stvarnost. Stadioni su mali i nisu tako lijepi. Interes navijača je slab, osim kada se radi o Hajduku. U Osijeku ni kad smo igrali dobro nije bilo navijača na tribinama. Možda u utakmicama protiv Dinama, Rijeke i Hajduka, no to nije dovoljno. Za koga bih trebao igrati? S kim bih se trebao veseliti? To me iznenadilo jer u Osijeku osim nogometa postoji samo futsal, a navijači na Balkanu su fanatični. Ne znam, možda je to takva regija", požalio se Bohar.

Iako nije bio zadovoljan Osijekom, Split i Poljud su ga oduševili.

"Poljska ima veći potencijal. U Lubinu sam igrao utakmice pred više od 10 tisuća navijača, a na gostovanjima zna biti nekoliko tisuća. U Hrvatskoj sam to mogao vidjeti samo u Splitu. Tamo su baš fanatični. Za njih ne postoji Manchester United, Real, Juventus, samo Hajduk. Nevjerojatni su", zaključio je Slovenac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 12:42