RONALD GORSIC Cropix
‘NOKAUT‘ SUSTAV

Uđe li Dinamo u Ligu prvaka, slavit će još jedan klub u Hrvatskoj: Evo tko bi tada nastupao u juniorskoj LP

Tako je, podsjetimo, i Hajduk u sezoni 2022./23. došao do finala juniorske Lige prvaka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. lipanj 2024. 19:11

Juniori Lokomotive u nedavno završenom hrvatskom prvenstvu osvojili su drugo mjesto, iza prvaka Dinama. Međutim, otvorena je je mogućnost da mladi Lokosi u novoj sezoni igraju juniorsku Ligu prvaka! Sve, dakako, ovisi o seniorima Dinama - plasira li se hrvatski prvak u elitno natjecanje, tada će i Lokomotiva nastupiti u juniorskoj Ligi prvaka. Direktor uspješne Omladinske škole na Kajzerici, Jurica Čabraja, pojašnjava:

- Uđe li Dinamo u Ligu prvaka, njihovi će omladinci automatski igrati u juniorskoj LP protiv istih suparnika kao i seniori. A mi bismo, kao drugoplasirana momčad prvenstva Hrvatske, igrali protiv juniorskih prvaka država čiji klubovi nisu izborili plasman u seniorskoj Ligi prvaka. Da su Dinamovi juniori bili, recimo, peti u prvenstvu, a seniori uđu u Ligu prvaka, svejedno bi juniori igrali u Ligi prvaka s istim suparnicima kao što će igrati prva momčad. Međutim, u tom slučaju naši juniori, kao drugoplasirani u PH, ne bi mogli nastupiti u tom natjecanju, tada bi samo juniorski prvak hrvatske dobio priliku za nastup. Ovako, kad su i Dinamovi seniori i juniori postali državni prvaci, nama se, kao drugoplasiranima, otvara mogućnost nastupa u tom natjecanju, plasira li se prva momčad Dinama u Ligu prvaka – kaže Čabraja.

Taj dio juniorske LP, u kojem bi mogli nastupiti mladi nogometaši Lokomotive, igrat će se od 1. kola po "nokaut" sustavu, na eliminaciju, nema nikakvih skupina. Tako je, podsjetimo, i Hajduk u sezoni 2022./23. došao do finala juniorske Lige prvaka, iako prva momčad splitskoga kluba nije igrala u tom natjecanju.

Linker
06. lipanj 2024 19:12