RONALD GORŠIĆ/Cropix
DOZNAJEMO

Dinamo dobio ponudu Saudijaca. Modri će već prije sezone zaraditi preko 23 milijuna eura?!

Dva igrača koja su imala ulogu u osvajanju trostruke krune mogla bi napustiti Maksimir
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 05. lipanj 2024. 09:30

Dok se još ne zna tko će u narednom ljetnom prijelaznom roku stići u Maksimir, menadžerski izvori nam kazuju da bi neki plavi dečki koji su imali ulogu u osvajanju trostruke krune mogli napustiti plavi brod.

Ti izvori tvrde da iz Saudijske Arabije stiže ponuda za mladog reprezentativca Maura Perkovića. Nismo mogli saznati ime kluba, ali kažu nam da će biti izdašna i za Dinamo i za Perkovića.

Perković je na Maksimir stigao na zimu 2023. godine iz Istre 1961 i od tada je za Modre upisao 41 nastup te zabio dva gola uz jednu asistenciju suigračima. Ove je sezone u 32 utakmice zabio dva gola, a od dolaska u klub cijena mu je porasla za dva i pol puta.

Dinamo ga je najprije posudio od Istre, a onda i otkupio za dva milijuna eura. Trenutno mu je cijena na Transfermarktu pet milijuna eura.

Uskoro bi u Maksimirsku 128 trebale sletjeti i ponude za Marka Bulata koje bi također, barem tako kažu izvori, mogle biti prihvaćene. Bulat je pak među Modre stigao 2021. godine kada su ga doveli iz Šibenika za 2,2 milijuna eura.

Ovaj 22-godišnji veznjak je za Dinamo odigrao 87 utakmica i u tom periodu zabio osam golova, te upisao sedam asistencija. Prema Transfermarktu vrijedi 3,5 milijuna eura. Tako bi Modri mogli već na samom startu nove sezone do vrha napuniti svoju blagajnu.

Podsjetimo, Dinamo će iduće sezone minimalno igrati grupnu fazu Europske lige što će im donijeti barem 15 milijuna eura. Prodaju li i spomenuti dvojac za cijene kojima barata Transfermarkt, to će značiti da će već uoči sezone Modri inkasirati više od 23 milijuna eura, a još će imati priliku izboriti Ligu prvaka i novih 15-20 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. lipanj 2024 10:10