ZELJKO HAJDINJAK Cropix
STIŽE IM I SLAVEN BILIĆ

Lokosi odustali od priprema u Nizozemskoj: ‘Došlo je do zasićenja, a nije nam dostupan ni naš hotel‘

Nogometaši kluba s Kajzerice okupljaju se 24. lipnja, pripremat će se u Zagrebu i na Pohorju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. lipanj 2024. 15:51

Definirane su sve potankosti oko priprema nogometaša Lokomotive za novu sezonu. Trener Silvijo Čabraja zakazao je prozivku 24. lipnja na Kajzerici, prvih će tjedan dana trenirati u Zagrebu, a onda odlaze na drugi pripremni dio u Sloveniju.

Potvrđena tri sraza u Sloveniji

Dugogodišnji tehnički direktor Lokosa, Igor Cvetković, otkriva detalje:

- Tijekom prvog, zagrebačkog pripremnog tjedna, odigrat ćemo jednu utakmicu, suparnik će nam 29. lipnja biti Varaždin na Kajzerici. A 1. srpnja odlazimo na Pohorje, u Sloveniji ćemo ostati do 10. srpnja. Bit ćemo smješteni u izvrsnom hotelu Arena Pohorje Maribor, pokraj hotela je sportski kamp s odličnim, obnovljenim terenima, a u hotelskom su sklopu dvorana za fitness, kao i wellness. Imat ćemo doista sjajne uvjete za pripreme - kaže Cvetković.

Koliko ćete utakmica odigrati u tom dijelu priprema?

- Potvrđene su tri utakmice. Najprije ćemo 3. srpnja odmjeriti snage s doprvakom Bosne i Hercegovine, mostarskim Zrinjskim, a četiri dana kasnije suparnik će nam biti češki Bohemians 1905. Protiv mađarskog Zalaegerszega (ZTE) igrat ćemo 10. srpnja, “u hodu” ćemo se sa spomenutim klubovima dogovarati o mjestima odigravanja tih test-utakmica.

Zašto ovoga ljeta ne idete na pripreme u Nizozemsku, vašu uobičajenu destinaciju posljednjih godina?

- Došlo je do malog zasićenja. K tome, hotel u kojem smo imali odlične uvjete nije nam više bio dostupan jer je agencija koja nam je godinama organizirala te pripreme prekinula suradnju s tim hotelom. Podsjetit ću da nam je taj hotel bio i sponzor, a mi smo ga zauzvrat reklamirali natpisom na dresovima u finalu Kupa protiv Rijeke u Šibeniku prije četiri godine. Budući da prošloga ljeta nismo imali sve potrebne sadržaje u jednom drugom hotelu u Nizozemskoj, odlučili smo promijeniti mjesto priprema i ono što nam se nudi na obližnjem Pohorju svakako je osjetno bolje nego u Nizozemskoj. Istina, u Nizozemskoj smo igrali protiv jačih suparnika (Brugge, Anderlecht, Standard, Genk...) nego što ćemo sad igrati, ali i ove će utakmice biti zahtjevne i ispunit će svoju svrhu - pojašnjava Cvetković.

Lokosi se iz Slovenije u Zagreb vraćaju 11. srpnja, nastavit će se pripremati na Kajzerici, a dva dana nakon povratka iz Slovenije igrat će protiv Gorice u Velikoj Gorici.

Sudar sa Slavenom Bilićem

Slijedi i ogled s ukrajinskom Zorjom (19. srpnja), taj bi se prijateljski susret trebao odigrati u Sloveniji, budući da će ukrajinska momčad tamo biti na pripremama...

- Generalku uoči prvenstva imat ćemo 24. srpnja u Kranjčevićevoj, suparnik će nam biti reprezentacija Bahreina. Šest dana kasnije igrat ćemo i protiv saudijskog Al Fateha, momčadi koju trenira Slaven Bilić, ta će se utakmica također odigrati na stadionu u Kranjčevićevoj - rekao nam je Cvetković.

Nova sezona HNL-a počinje 3. kolovoza, a Lokosi će u 1. kolu prvenstva igrati protiv aktualnog doprvaka Rijeke na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. lipanj 2024 15:51