Igor Bišćan

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
NOVA ŽELJA MODRIH

Ekskluzivno: Dinamo pregovara oko moćnog napadača! Delegacija stigla u Maksimir, evo koliko traže

Izvori bliski maksimirskom klubu kažu da bi ga Bišćan htio imati u momčadi za iduću sezonu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. svibanj 2023. 13:51

Snažna delegacija iz Pule, najjača moguća što se Istre 1961 tiče, s predsjednikom Brankom Devideom Vincentijem, izvršnim direktorom Mikelom Lauzuricom i sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem, viđena je u ponedjeljak u Maksimirskoj 128. Kuloari pričaju da nisu došli samo na obični razgovor s čelnicima maksimirskog kluba. Dinamo je navodno vrlo zainteresiran za mladog i moćnog napadača Istre 1961, Monsefa Bakrara.

Alžirac je, čini se, dojmio trenera prvaka Igora Bišćana, kako u međusobnom susretu Istre i Dinama, tako i u drugim utakmicama ovog proljeća. Kako doznajemo iz izvora bliskih maksimirskom klubu, Bišćan bi ga volio imati u svom rosteru za sljedeću sezonu!

image

Hoće li Bakrar odjenuti dres Dinama?

GORAN ŠEBELIĆ/Cropix

Bakrar je 22-godišnjak rođen u Setifu, a iz istoimenog je kluba u srpnju prošle godine došao u Istru 1961. Mladi alžirski reprezentativac u dresu pulskog kluba odigrao je 33 utakmice u prvenstvu i Hrvatskom kupu, postigao osam golova i tri asistencije, te bi samo godinu nakon svog prvog izlaska iz domovine mogao ostvariti veliki transfer. Bišćan ga je imao priliku uživo osjetiti 22. travnja na Aldu Drosini, na utakmici koja je završila bez golova, ali je Bakrar itekako namučio Dinamove stopere.

image
GORAN ŠEBELIĆ/Cropix

Trener gostiju više je puta naglasio da je to bila najlošija predstava Modrih u njegovoj eri, no osim toga u sjećanju mu je utakmica ostala, čini se, i po Bakraru. TM cijeni Alžirca na skromnih 400.000 eura, no jasno je da bi Dinamo morao platiti nekoliko puta više. Vjerojatno iznad cijene koju su Modri platili zimus Istri za mladog reprezentativnog stopera Maura Perkovića kada je Istra dobila 2 milijuna eura. Ako je Bišćan stvarno uvjeren da je Bakrar "taj", Modri bi mogli posegnuti u blagajnu.

Istrini poslanici vjerojatno su zainteresirani i za ponekog igrača s (pre)velikog popisa igrača koji se u Dinamo vraćaju s posudbe i koje će u Maksimiru opet označiti kao prekobrojne. Imena su tajna, ali, nevezano (ili vezano) uz Bakrara, postoji mogućnost da Istra 1961 za sljedeću sezonu svoj roster ojača ponekim igračem na kojeg Bišćan neće računati. Naravno, sigurno je da takve aspiracije imaju i drugi klubovi HNL-a, kao i oni iz bliskog okruženja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 17:52