Marko Livaja još je jednom bio junak Hajduka

 TOM DUBRAVEC Cropix
PRIJATELJSKI SUSRET

Sarajevo preokrenulo i vodilo do zadnjeg trena, a onda se ukazao Livaja i donio Hajduku remi

Ivan Leko je na teren izveo miješani sastav i isprobavao nove stvari u igri svoje ekipe
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 20:36

Hajduk - Sarajevo 2:2 (Mlakar 54., Livaja 88./Čataković 65., Mustafić 76.)

SPLIT - Pomoćni trene Poljuda. Zatvorena prijateljska utakmica. Sudac: Renato Lacić (Split).

HAJDUK: Kalinić (od 60. Silić) - Moufi (od 46. Mikanović), Šarlija (od 46. Ferro), Elez (od 60. Melnjak), Diallo (od 73. Ćubelić) - Sigur (od 46. Kavelj), Lauš (od 46. Kalik) - Sahiti (od 46. Dolček), Dajaku (od 46. Mlakar), Benrahou (od 46. Odjidja) - Čuić (od 46. Livaja). TRENER: Ivan Leko

SARAJEVO: Šahinović - Beganović, Soldo, Radović, Trako, Zeljković, Varešanović, Penaranda, Vrančić, Ziljkić, Oliveira. Drugo poluvrijeme su još igrali: Rogić, Duraković, Jelić-Balta, Čataković, Ljukovac, Viveros, Avramoski, Ikić, Mulalić, Čelik, Buljubašić, Mustafić. TRENER: Mensur Dogan


Hajduk je na pomoćnom travnjaku Poljuda, umjesto u najavljenim Mravincima odigrao zatvorenu prijateljsku utakmicu sa BIH premierligašem Sarajevom. Sat vremena na travnjaku su proveli oporavljenici Lovre Kalinić i Josip Elez, dok je Leko u sredini terena na poziciji zadnjeg veznog isprobao Sigura u tandemu sa Laušom.

Prvu ozbiljniju priliku kreirali su Bijeli u 11. minuti susreta kada je Dajaku prošao po lijevoj strani, zatim ubacio na pet metara, a Čuić pucao iz prve pored vrata. Još bolju šansu propustio je u 25. minuti Dajaku. Lauš je lijepo proigrao Sahitija, ovaj ubacio na sedam metara gdje je neometan loptu primio Dajaku, međutim pucao je ravno u vratara Šahinovića.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Sahitija koji je završio pored vrata te jedan udarac gostiju iz daljine koji također nije pogodio okvir gola.

Na početku drugog dijela trener Ivan Leko u igru je ubacio osam novih igrača, vratio se i Mikanović, a zamijenjeni su svi osim Kalinića, Eleza i Dialloa. Upravo je Diallo imao prvu priliku na otvaranju drugog dijela, Mlakar ga je lijepo pronašao, a lijevi bek Bijelih s 10 metara nije pogodio okvir gola. Uzvratili su igrači Sarajeva nakon ubačaja iz kornera, Čelik je najviše skočio te potom glavom poslao loptu pored vrata.

U 54. minuti susreta Hajduk je poveo pogotkom Mlakara. Dolček je prošao po desnoj strani, tražio je ubačajem Livaju koji je skočio, međutim bilo je to malo previsoko za njega. Lopta je ipak došla do Mlakara koji iskosa pogađa za 1:0. Samo desetak minuta kasnije Čataković je prekrasnim pogotkom s više od 20 metara iskosa poravnao na 1:1. Igrač Sarajeva snažno je opalio u bliži kut, Silić nije stigao reagirati i lopta je završila u mreži.

Sarajevo do preokreta dolazi u 76. minuti još jednim fantastičnim pogotkom, ovaj put u režiji Mustafića koji je snažno opalio s 20 metara i zabio pod gredu.

U 80. minuti kreirali su Bijeli lijepu akciju. Kalik je dao na stranu za Odjidju koji prolazi svog čuvara i ubacuje na pet metara odakle Livaja s dva igrača na leđima uspijeva uputiti udarac, međutim odlazi to pored vrata. Isti dvojac samo par minuta kasnije stvorio je još bolju šansu. Odjidja je iz sredine sjajno proigrao Livaju koji je ostao nečuvan na 14 metara, snažnim udarcem je gađao lijevi kut, međutim vratar Rogić fantastičnom obranom spašava svoju mrežu.

Konačnih 2:2 postavio je Livaja u 88. minuti. Mlakar mu je poslao odličnu dugu loptu, Livaja je pretrčao stopera Čelika i zatim iskosa matirao bivšeg vratara Šibenika, Lovru Rogića.

Linker
27. travanj 2024 20:45