Laszlo Kleinheisler iz dana dok je igrao u Osijeku

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
KAKO ĆE SE UKLOPITI?

‘Hajduk je dobio veliko pojačanje. Bio je najbolji igrač lige, a na ovoj poziciji mi se najviše svidio‘

Bivši sportski direktor Osijeka najzaslužniji je što se Laszlo Kleinheisler prije četiri godine priključio HNL-u
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. siječanj 2024. 20:19

Alen Petrović najzaslužniji je čovjek što se Laszlo Kleinheisler u veljači 2019. pojavio u hrvatskom nogometu. Petrović je u to vrijeme bio sportski direktor Osijeka.

- Kako smo dobili vlasnika iz Mađarske, tako smo u klubu znali pričati da bi bilo zgodno dovesti i nekog mađarskog igrača, po mogućnosti reprezentativca. I jednog dana gledao sam na televiziji utakmicu Karabah - Astana, te se začudio da je igrač Kleinheislerove klase tamo. O njemu su mi Mađari tada pričali kao o sjajnom igraču, ali nedostupnom za klub poput Osijeka.
I što se onda dogodilo?

- Koji mjesec kasnije doznao sam preko Mađara da je Kleinheisler raskinuo u Astani, jer su mu bili dužni neke novce. Iste sam sekunde krenuo u akciju, jer nije bio vezan ugovorom. Bilo je jako teško, bilo je i dosta sreće u kompletnoj akciji Laszlovog dovođenja, ali na koncu je stigao u Osijek. Kažem, o njemu sam već puno znao, od svih sam dobio iznimno pozitivne kritike, a još sam nazvao i Antu Mišu koji je za Vatrene pratio Mađarsku pa mi je i on potvrdio da je u pitanju sjajan igrač.

Gdje ste vi vidjeli Kleinheislera na terenu?

- Doveli smo ga kao veznog igrača, iznimno polivalentnog, ali kao veznjaka koji može igrati i osmicu i desetku. Već na prvom treningu bilo je jasno da smo dobili pravog igrača, jer se klasa vidjela u svakom njegovom dodiru s loptom.

Pobjednički karakter

Znamo da se brzo uklopio u svlačionicu Osijeka?

- Laszlo je i odličan mladić, vedrog duha, uvijek sklonog šali, a izrazito pobjedničkog karaktera. Viđali smo ga neobično ljutog kad bi gubio na treningu, a zamislite kako bi podnosio gubitak na utakmicama. Naravno da su igrači odmah zavoljeli igrača s tako izraženim pobjedničkim karakterom. S druge strane, krasio ga je i momčadski duh, uvijek je davao sve od sebe i na treninzima i na utakmicama.

image

Kleinheisler je prvo Hajdukovo pojačanje ove zime

MIRO

Nije mu problem igrati u oba smjera?

- Može Kleinheisler po znaju i sposobnostima igrati i zadnjeg veznog, ali svima nam je bilo jasno da ga želja za golom i pobjedom jako vuče naprijed. K tome, gdje ćeš igrača koji s takvom lakoćom zabija golove udaljiti daleko od gola?

Ispada da najviše voli igrati desetku?

- Ne znam što najviše voli, ali meni se najviše svidio kao osmica. Kleinheisler nije baš play koji razigrava momčad, on je više kao motor koji je vuče, a rekao bih da je najopasniji kada iz drugog plana krene prema golu. Odličan je u prodoru i u driblingu te sjajno osjeća trenutak kad može potegnuti i zapucati na vrata.

Tko zna zašto nije igrao

Čudno je da takav igrač nije prošao u Panathinaikosu, koji nije baš ona momčad koja je redovito igrala Ligu prvaka?

- Nikada mi neće biti sporno da je Laszlo igrač za Panathinaikos. Tko zna zašto nije igrao. Znam da teško podnosi klupu i da ga jako pogađa kada ne dobije šansu koju misli da zaslužuje. Osobno znam da jako voli ove prostore i da je u Hrvatskoj bio sretan, te da se želio vratiti.

image

Laszlo Kleinheisler, statistika u Osijeku

SOFASCORE

Hajduk je u njemu dobio veliko pojačanje?

- Naravno da je. Za mene je Kleinheisler u jeseni prošle godine kada je igrao za Osijek bio možda i najbolji igrač lige. Na toliko je utakmica dominirao da ga je užitak bio gledati. Dodatna su mu vrijednost bili golovi koje je zabijao, jer naši vezni malo zabijaju. Hajduk se bori za naslov prvaka, ima puno navijača na tribinama, a to su stvari koje Laszla samo mogu motivirati, jer je emotivac i pobjednik. Jasno je da u Hajduk stiže kao pojačanje i da će imati povjerenje trenera, što mu je vrlo važno.

Hajduk ga vidi kao krilnog, a ne veznog igrača?

- Teško mi je to komentirati, jer ne znam kako ga Karoglan doista vidi u igri. Igrao je Laszlo u Osijeku nekoliko utakmica kao krilo i opet je bio dobar. Mislim da on ima karakteristike s kojima može igrati jako dobro i kao krilni igrač, premda je realno veznjak. Na koncu je najvažnije da se Laszlo dobro uklopi u svlačionicu, da se osjeća dobro, jer s njegovim sposobnostima i karakterom Hajduk samo može profitirati, bez obzira bio veznjak ili krilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:27