NENAD CRNKO
OTVARANJE GODINE

Prijateljski sraz dva prvoligaša: Gorica upisala uvjerljivu pobjedu protiv Rudeša u pripremnoj utakmici

Davora Mladinu i Rudeš čeka težak posao u borbi za ostanak do kraja prvenstva
Piše: Toni RoićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 21:56

GORICA - RUDEŠ 3:0

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 70. Sudac: Mirenić (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 - Jurić (5-11m), 2:0 - Majstorović (53), 3:0 - Matavž (90).

GORICA: Debijađi, Đekić, Matković, Leš, Vuko, Sagna, Skrbin, Ilečić, Blummel, Fall, Jurić (još su igrali: Munksgaard, Raspopović, K. Krizmanić, Štiglec, Maloča, Josić, Vidić, Mrzljak, Pršir, Mitrović, Jug, Nezirović, Majstorović, Vujnović, Matavž).

TRENER: Dinko Jeličić.

RUDEŠ: Kralj, Vukmanović, Pavlović, Campos, Krušlin, Bašić, Kamga, Šehić, Mašala, Špeljak, Rešetar (još su igrali: Ciban, Pavković, Mihaljević, Kunert, Huljić, Alvir, Turković, Orešković, Vujanić, Backov, Brajković).

TRENER: Davor Mladina.


U kišnim, ali ne odviše hladnim vremenskim uvjetima, zakotrljala se lopta prvi put u 2024. godini na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, a u prijateljskoj utakmici dvaju prvoligaša momčad Gorice svladala je zagrebački Rudeš s uvjerljivih 3:0.

Trener domaćih Dinko Jeličić započeo je susret s vrlo mladom postavom, punom igrača čije vrijeme tek dolazi, ali obradovali su ga njegovi nogometaši već u 5. minuti. Senegalski napadač iz juniora Arona Fall (dan prije proslavio je 19. rođendan) bio je prebrz za zadnju liniju gostiju, koja ga ruši u šesnaestercu, a priliku iz jedanaesterca ne propušta Ante Matej Jurić, koji pogotkom odlučno najavljuje kandidaturu za prvog klupskog centarfora u nastavku natjecateljske sezone.

U ostatku prvog poluvremena svjedočili smo izjednačenoj igra bez nekih izrazitih prilika za postizanje pogotka, a vrijedi oistaknuti da je Rudeš na turopoljski test doputovao bez svog zasad najvećeg pojačanja, negdašnjeg albanskog reprezentativca Erosa Grezde, te mu je realizacija i dalje kronični problem zbog kojeg je i duboko zakopan na dno HNL-a.

U drugom poluvremenu brojne promjene u obje momčadi, Rudeš je također imao u postavi nekoliko juniora, ali opet su Velikogoričani konkretniji i u ranoj fazi povećavaju prednost. Povratnik nakon ozljede Valentino Majstorović odmah je pokazao koliko je željan igre, te je u 53. minuti desnicom lijepo pospremio loptu u mrežu Zagrepčana.

Želja za pobjedom

Domaći nastavljaju napadati, a još jednom su za to nagrađeni u 90. minuti kada je nakon akcije Štigleca i Pršira iskusni Tim Matavž iz blizine pogodio za 3:0 i zadovoljstvo na licu trenera Jeličića i njegovih suradnika. Iako u prvoj i najtežoj fazi priprema, kad je naglasak na kondiciji i fizičkoj spremi, igrači Gorice iskazali su veliku želju za igrom i pobjedom, a to je pristup koji veseli svakog stratega. Za Rudešovog trebere Davora Mladinu takozvane “teške noge” mogu biti dio opravdanja za poraz, ali težak je posao pred njim da bi ovu momčad napravio iole konkurentnijom u elitnom rangu.

Za kraj i vijest da je dosadašnji igrač Gorice, 25-godišnji ofenzivni veznjak Martin Šroler, nakon raskida profesionalnog ugovora pronašao novi angažman. U drugom dijelu sezone Šroler će, naime, nastupati za trećeligaša Kustošiju, menadžer Andy Bara tamo kontrolira sve dolaske i odlaske, a Šrolerovim dovođenjem Kustošija šalje jasnu poruku da je zanima samo jedno, a to je očigledno prvo mjesto i povratak u drugoligaško društvo. Tome treba dodati i da je treneru kluba sa zapada Zagreba, Rajku Vidoviću, doveden i iskusni napadač s niželigaških nogometnih travnjaka, 33-godišnji Marko Guja.

Ohrabrujući nastup Rudešovih mladića

Iako konačnih 0:3 ne izgleda ohrabrujuće, mladi nogometaši Rudeša pružili su dobru partiju, neki čak i bolju od svojih starijih kolega. Koliko god to može laskati klubu i njegovoj školi nogometa, bolje bi bilo da to kao dodatan motiv iskoriste stariji igrači da u kvalitetnoj konkurenciji na treninzima “stisnu” i pokažu zašto imaju ulogu mentorstva juniorima, a i zašto se između ostalog na njih računa da Rudeš dignu s dna tablice ili barem približe konkurenciji iznad i tako zakompliciraju borbu za relegaciju. Mladina je poznat po tome što koristi sve što ima na raspolaganju, tako da bi juniori mogli iskoristiti ovo pozitivno i možda u budućnosti dobiti prvoligašku priliku. (aš)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 02:47