VOJKO BASIC Cropix
VELIKA OFENZIVA

EKSKLUZIVNO: Hajduk dovodi pet ciljanih pojačanja, za njih je već pripremio rekordan iznos!

Za Bijele će ključno biti pronaći igrače koji će profilno odgovarati stilu igre koji traži Ivan Leko
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. travanj 2023. 07:09

Na Poljudu su svjesni da ni ove sezone neće slaviti naslov prvaka, ali zato Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius pripremaju veliku ofenzivu za ljeto. Hajduk već tjednima pažljivo traži pojačanja za deficitarne pozicije u momčadi, a u planu je dovesti čak pet igrača. Hajduk je spreman u tih pet pojačanja uložiti i najmanje tri milijuna eura odštete, što bi bio najveći iznos potrošen na pojačanja od ljeta 2009. kada su na Poljud u paketu stigla braća Sharbini, za koje je Hajduk platio Rijeci 2,8 milijuna eura.

Hajduk na tržištu od skauta i menadžera traži centarfora, krilo, zadnjeg veznog, te lijevog i desnog beka. I za najmanje trojicu od njih spreman je platiti po milijun eura odštete, te plaću u iznosu od 500 tisuća eura po sezoni.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Je li to dovoljno da na Poljud na ljeto dođu pojačanja, a ne prinove? Već smo spomenuli braću Sharbini za koje je Hajduk dao golemi novac, koji oni igrama ni izbliza nisu opravdali. U novije vrijeme Hajduk je za Eduoka platio odštetu od 800 tisuća eura. I nije pogodio. Jakobušić je u svom mandatu za Filipa Krovinovića Benfici platio 1,5 milijuna eura. Krovinović ne igra na razini na kojoj se Hajduk nadao dovodeći ga da uz Marka Livaju bude glavni igrač Hajduka, ali neupitno je da na Poljudu uvijek mogu vratiti novce uložene u njega. Krovinović ima i klasu i ugled na tržištu. Jakobušić je kao predsjednik značajnije novce još uložio u Ferra (550.000) i Kalika (300.000). Vidjet ćemo hoće li oni opravdati uloženi novac...

Za Hajduk će ključno biti pronaći igrače koji će profilno odgovarati stilu igre koji traži Ivan Leko. Zna se da je ove zime Leko inzistirao na mladim, brzim i agresivnim "box to box" igračima, ali definitivno takve nije dobio. Benrahou se digao u zadnjih nekoliko utakmica, pokazuje da zna igrati nogomet, ali čak i on nije ono što je Leko tražio.

image
VOJKO BASIC Cropix

Na tržištu postoje igrači koji se može dovesti i koji bi sigurno bili pojačanja za Hajduk, ali nije ih lako najprije ni prepoznati, a onda i dovesti. Znamo da mnogi klubovi znaju potrošiti i daleko veće novce na igrače koji se potom pokazuju kao promašaji. Međutim, Hajdukov je manevarski prostor bitno skučen i želi li biti konkurentan u sljedećoj sezoni, morat će pogoditi barem trojicu od pet ciljanih pojačanja. Što bi bio odličan rezultat.

Pitanje je i kako se Hajduk misli domoći tolikog novca za plaćanje odšteta? Odgovor prije svega leži u Luki Vuškoviću (16), mladiću koji bi uskoro trebao potpisati rekordni transfer u povijesti Hajduka. Pričamo od 10 do 12 milijuna eura, uz dodatne bonuse. Jakobušić je očito veliki dio tog novca odlučio uložiti u pojačanja. Naravno, nekim će se igračima Hajduk na ljeto zahvaliti, a sigurno ni Vušković neće biti jedini igrač kojeg će Hajduk transferirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 17:06