TOM DUBRAVEC Cropix
UOČI ZADNJEG KOLA

Gorica je na Poljudu pokazala da može igrati, sada im preostaje tek borba za simboličan uspjeh

U posljednjem kolu treba pobjedu nad Istrom 1961 da bi osvojila sedmo mjesto
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. svibanj 2024. 23:42

Na posljednjem gostovanju u svojoj šestoj uzastopnoj prvoligaškoj sezoni, Gorica je poražena od Hajduka s minimalnih 1:2 te u posljednjem kolu treba pobjedu nad Istrom 1961 da bi osvojila sedmo mjesto. U suprotnom, ostat će osma, mjesto više nego je bila lani kada se borila za ostanak.

U melankoličnoj utakmici na nikad praznijem i tišem Poljudu ove sezone, igra se i uklopila u sivilo raspoloženja oba kluba, koji jedva čekaju da njihovoj proljetnoj agoniji dođe kraj. Trener Gorice Rajko Vidović imao je problema u sastavljanju momčadi, zbog ozljeda i suspenzija nedostajalo mu je desetak igrača, a kapetan Filip Mrzljak je dvoboj odgledao s klupe.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Unatoč tome, poslije lijepe akcije u 23. minuti Turopoljci su poveli pogotkom Gabriela Rukavine na asistenciju Dina Štigleca. Rukavina je burno slavio svoj drugi gol u dresu Gorice na stadionu gdje je njegov otac Tomislav Rukavina prije 20 godina igrao za Hajduk, te osvojio dva naslova prvaka, a u sjećanju ostaju i dva dvoboja protiv Rome u Kupu UEFA u jesen 2003. godine. Prvi u Rimu odlučen je u korist Rome golom u 90. minuti, a u drugom je Hajduk vodio do 85. minute 1:0 i nazirali su se produžeci, ali onda je primljen tragikomičan gol za 1:1 i prolaz Rimljana.

Tomislav Rukavina bio je branič, a Gabriel mu se rodio 2004. baš kada je nosio dres Splićana. Sin je sada napadač Dinama na posudbi u Gorici, a karijera mu je krenula u pravom pravcu baš proljetnim dolaskom u turopoljski klub, gdje bi ga rado vidjeli i u sljedećoj sezoni. U svakom slučaju Rukavini će ovaj posjet Splitu ostati u lijepom sjećanju, iako suigrači i on nisu uspjeli obraniti stečenu prednost, te su im Trajkovski i Pukštas presudili za 17. prvenstveni poraz i okruglo 50 primljenih golova.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Kao da smo zaspali poslije vodstva, a Hajduk je momčad s previše individualne kvalitete da to ne bi kaznio - pojasnio je Rajko Vidović, koji je kao četvrti trener u sezoni dobio priliku voditi Velikogoričane u zadnjih devet utakmica.

- Moram priznati da mi je mnogo lakše bilo kada sam kao igrač dolazio u Split. Pamtim sa Zagrebom i pobjede na Poljudu, a sada kao trener Gorice sam prvi put izgubio, iako smo odigrali solidnu utakmicu u okviru naše trenutačne realnosti - zaključio je Vidović.

U petak, 24. svibnja, Gorica na svom stadionu od 18 sati dočekuje Istru 1961 u posljednjem kolu, a mladi stoper Mario Matković je sebe isključio iz tog dvoboja jer je u Splitu jedini dobio žuti karton, što mu je akumulirani treći. Josip Mitrović je još ranije završio sezonu crvenim kartonom protiv Rudeša za kojeg je zaradio dvije utakmice zabrane nastupa. Hoće li se oporaviti netko od ozlijeđenih, vidjet će se kroz tjedan, ali u svakom slučaju motiva ne bi trebalo nedostajati, ako ništa drugo zbog onih 18 navijača Gorice, koji su u nedjelju putovali u Split i s jugozapadne tribine poljudskog stadiona bučno bodrili Vidovićev sastav. Imali su i bubanj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. lipanj 2024 19:02