Robert Ljubičić

 Screenshot: GNK Dinamo
ČAČIĆ OKUPLJA MOMČAD

VIDEO: Pogledajte kako je Dinamo predstavio novog igrača! ‘Ovo je za mene velika čast, idemo po sve titule‘

Kreće u ponedjeljak hrvatski prvak s pripremama za obranu svoje krune, a novosti je puno
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. lipanj 2022. 13:43

Ante Čačić sazvao je okupljanje u 19 sati, odradit će prvi trening, vjerojatno neće trajati predugo, da bi i igrači mogli gledati reprezentativni sraz Francuske i Hrvatske. Naravno, među onima koji će se pojaviti na prvog prozivci neće biti reprezentativaca Livakovića, Oršića, Šutala, Gojaka, Menala, Moharramija, vjerojatno niti Baturine, Marina i Čavline, koji su bili s U-21 selekcijom. Bit će, pak, od prvog dana s momčadi Ademi i Ristovski, koji su propustili lipanjske akcije Sjeverne Makedonije...

Prvi će trening s novim suigračima odraditi Josip Drmić, a vidjet ćemo u kakvom su stanju Marko Bulat i Bartol Franjić, koji su kraj sezone dočekali u rubrici “ozlijeđeni”. Tko će sve biti na toj prozivci, odnosno, tko neće, vidjet ćemo u ponedjeljak navečer, prije tog uvodnog treninga teško je nagađati o imenima, hoće li Čačić odmah na startu nekoga otpisati. Ili dopisati.

U ponedjeljak je također iz kluba potvrđen i transfer Roberta Ljubičića. On je već u nedjelju stigao u Zagreb, a u ponedjeljak je odratio sve detalje vezane za potpis petogodišnjeg ugovora. Za vjerovati je kako će se i on u 19 sati priključiti momčadi i od prvog dana konkurirati za sastav.

- Dolazak u Dinamo za mene je velika čast i sretan sam što je sve prošlo u redu. Veselim se svemu što je ispred mene. Igrao sam protiv Dinama u Europa ligi u zadnjoj sezoni, bio sam sretan već kad sam čuo da ćemo igrati protiv zagrebačkog kluba. Pratio sam i ranije utakmice Dinama u Europi, doma smo zajedno gledali i uvijek mi je bilo drago kad je momčad pobijedila i imala dobre rezultate. Posebno recimo protiv Tottenhama, vidjeli smo tad ogromnu kvalitetu ekipe. Najbitnije mi je da igram što više i da imam kontinuitet, nadam se da ću dobiti povjerenje i priliku. Kad igraš za Dinamo uvijek je tvoj cilj osvojiti sve titule koje možeš i ostvariti što više uspjeha. Vjerujem da će tako biti u novoj sezoni i da će momčad ponovno imati jednu uspješnu sezonu. Želio bih uživati u nogometu u dresu Dinama i nadam se da ću ispuniti očekivanja kluba i navijača - rekao je mladi igrač po potpisu ugovora.

image

Robert Ljubičić

JOHANN SCHWARZ/AFP/PROFIMEDIA Johann Schwarz/Afp/Profimedia

Ljubičić je rođen 14. srpnja 1999. u Beču, u dječačkim je danima kratko bio u Rapidovoj školi, ali se formirao i oblikovao u Sankt Pöltenu, klubu u kojem je u smiraju svoje igračke karijere nastupao i proslavljeni Zlatko Cico Kranjčar. Mladi austrijski nogometaš u Rapid je došao u ljeto prošle godine i odmah zablistao prometnuvši se u jednog od nositelja igre.

Ljubičić će u novoj sredini naići i na neka poznata lica. Bartol Franjić i Dario Špikić nakratko su mu bili suigrači u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, no u međuvremenu je Ljubičić postao član austrijske U-21 momčadi.

A vjerojatno će ponedjeljak donijeti i neke nove vijesti vezane za posudbe igrača jer potražnja za Dinamovim nogometašima velika je sa svih strana.

Mario Ćuže je otišao u Zrinjski iz Mostara, u prvaka BiH, dosta je upita za Edina Julardžiju, ali njih dvojica i nisu bili u programu prve momčadi. U nedjelju se pojavila priča kako će Sandro Kulenović i Jakov-Anton Vasilj ostati još barem pola sezone na Kajzerici.

Ali, to su ipak još sve nagađanja, Ante Čačić dat će u ponedjeljak neke odgovore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:55