Josip Drmić i Bruno Petković

 CROPIX
PETKOVIĆ ILI DRMIĆ?

Kreće velika bitka za poziciju u vrhu modrog napada: Da je sutra Superkup, evo tko bi bio u prvih 11

I Petković i Drmić žele otići na Svjetsko prvenstvo u Katar, bit će jedan drugom veliki izazivači
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. lipanj 2022. 18:05

- Ja zaista ne mogu zaboraviti Brunu Petkovića! Kad je bio u top formi, odigrao je sjajnih utakmica za reprezentaciju. Potajno se nadam da će se Petković vratiti u tu formu kojom nas je sve zadivio - kazao je u intervjuu SN-u Ivica Olić, pomoćnik Zlatka Dalića. Time je još jednom otvorio temu o kojoj se u hrvatskom nogometnom eteru stalno raspravlja...

Tako je to s Petkovićem, prema njemu nitko nije ravnodušan, svatko ga vidi svojim očima. Jedni bi od njega odavno dignuli ruke, drugi tvrde da, dok je god u Maksimiru, Dinamovi treneri moraju biti ustrajni u traženju načina da ga vrate u život. I u tu sjajnu, reprezentativnu formu, o kojoj priča Olić.

U Maksimiru računaju da bi Petković ovog ljeta mogao otići, da bi se neka opcija ipak mogla otvoriti, no i za pravu ponudu potrebno je nekoliko prvoklasnih partija, znači, ostao ili otišao Petković se treba vratiti u formu.

Nužan odmor

Ante Čačić odmah po dolasku na Dinamovu klupu počeo je raditi i na "buđenju" Brune Petkovića. Prvo ga je ostavio na klupi protiv Gorice i Lokomotive i ubacio ga kasnije u igru, a onda je protiv Osijeka, Šibenika i Hajduka bio starter. I bio je jako dobar. Protiv Osijeka dvije asistencije, protiv Hajduka pogodak.

Gol Petkovića protiv Hajduka

"Petković? Sigurno ga izbornik nije otpisao, sada nije pozvan, ako me pitate, mislim da je to za njega bolje, ima lošu sezonu, relativno lošu sezonu. I bolje je da se dobro odmori", iskreno je kazao Čačić o Dalićevom popisu za Ligu nacija.

No, isto tako iskreno i bez "muljanja" Čačić je i prvog dana okupljanja za novu sezonu otkrio kako planira igrati s Petkovićem i Drmićem u sastavu. Josip Drmić stigao je iz Rijeke kao drugi strijelac lige, došao je upravo zato da bi poboljšao efikasnost Dinamovih napadača. Jer, napadači su, uključujući Petkovića, zabijali manje od očekivanja. No, Čačić u ovom trenutku ne planira "uparivati" Petkovića i Drmića.

"Ima jako puno utakmica, neću izmišljati mjesta za igrače zato što se zovu kako se zovu. Igrat će svatko na svojoj poziciji na kojoj smatram da je najbolji. Od Petkovića ću tražiti da bude prava "devetka". Ne razmišljam o tome da obojica moraju biti u isto vrijeme na terenu ", rekao je u uvodu Dinamov trener.

Jaki izazivači

Stoga će biti zanimljivo pratiti kome će Ante Čačić dati prednost u startu, tko će u sezonu krenuti kao prva "devetka". Odgovor je - u ovom trenutku Petković je starter, prva napadačka opcija, a Drmić kreće kao pričuva. Da Dinamo sutra igra utakmicu Superkupa, tako bi Ante Čačić rasporedio njihovu minutažu. I s takvim planom ušao je u pripreme, a pred nama je još oko tri tjedna treninga na kojima ćemo vidjeti može li se u toj hijerarhiji nešto promijeniti. Poznavajući Čačića, ne bude li kakvih ozljeda ili nepredviđenih okolnosti, upravo će s Petkovićem u špici krenuti protiv Hajduka 9. srpnja. Kako god, bit će to najintrigantniji "dvoboj" Dinamovih priprema, Drmić i Petković jedan u drugome su dobili jakog izazivača.

image

Bruno Petković je dobio veliku konkurenciju u liku Josipa Drmića

NIKSA STIPANICEV Cropix

Još je jedan detalj važan kad govorimo o Petkoviću i njegovoj formi. Prošlog ljeta na pripreme je došao nakon one duge sezone, umoran od Eura, bez pravog odmora. Zimus je, pak, bio ozlijeđen prije priprema, potom se ozlijedio i na samim pripremama, čitavo proljeće hvatao je ritam i priključak sa suigračima, živio pod teretom očekivanja, a koje niti fizički nije mogao pratiti. Sad je, kao što i Čačić kaže, na pripreme došao odmoran i zdrav, kažu oni koji ga znaju da je i motiviran, a takav Petković je jedna sasvim druga dimenzija. Ali, motiviran je i Josip Drmić, koji sigurno nije došao u Dinamo da bi sjedio na klupi, da bi dugo bio pričuvna opcija. Kao što je pod kraj svog mandata u Dinamu bio Mario Gavranović, koji je, između ostaloga, i zbog toga i otišao u Tursku.

Mnogo utakmica

Da, ima mnogo utakmica, dobit će šansu i Petković i Drmić, uostalom, uvijek se kaže da je svaka konkurencija dobrodošla, da konkurenti tjeraju na dodatan trud. Nitko sretniji od Čačića i Dinamovih navijača da obojica budu u vrhunskoj formi, da se izmjenjuju iz kola u kolo na listi strijelaca. Pa još ako koji put ipak zaigraju i zajedno...

Također, obojica imaju i zajednički motiv, povratak u reprezentaciju i odlazak u Katar. Petković je zadnji put na popisu bio prošle jeseni, Drmić u Švicarskoj reprezentaciji još 2019. Ali, kad su pravi, zdravi, motivirani i u formi, svakako su reprezentativni kadar. Mogu li obojica ostvariti taj cilj ili će jedan "patiti" zbog drugoga? Bit će stvarno intrigantno...

PETKOVIĆ

- datum rođenja - 16. rujna 1994.

- ugovorna obveza - do ljeta 2024.

- vrijednost na TM - 6,0 milijuna eura

- lanjska sezona - 45 utakmica i 11 golova

DRMIĆ

- datum rođenja - 8. kolovoza 1992.

- ugovorna obveza - do ljeta 2024.

- vrijednost na TM - 3,0 milijuna eura

- lanjska sezona - 37 utakmica i 25 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:42