RONALD GORISC/CROPIX Cropic
LEX RUSIJA

On bi bio idealna zamjena za Ivanušeca i Ademija, ali možda se u Ukrajini nude i neke bolje opcije

Bivši Modri bi se idealno uklopio u Kopićevu ekipu, ali možda i nije najbolja opcija
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. ožujak 2022. 16:14

Može li Dinamo iskoristiti FIFA-in “Lex Rusija”, pa da maksimirski klub bude među onima koji će se pojačati nekim slobodnim igračem iz Rusije? Ili Ukrajine?

Nema zasad nikakvih konkretnih informacija jer se niti ne zna tko će od igrača biti slobodan, tko će iskoristiti mogućnost suspenzije ugovora i naći se na tržištu. Naravno, u toj “bari” bit će i jačih krokodila od Dinama i stvarno je teško već sad reći mogu li Modri nekoga “uloviti”.

Gledajući trenutačni Dinamov sastav, od hrvatskih igrača koji bi mogli biti na raspolaganju na neki bi način Nikola Moro bio “bingo”. Jer, u situaciji kad nema Luke Ivanušeca i pitanje je kad će se vratiti, kad je rovit Arijan Ademi, igrač kalibra More, koji i ne treba predugu adaptaciju na momčad, sigurno bi dobro došao u Kopićevom rosteru. Lovren, Uremović i Jedvaj, naravno, pomogli bi, ali na stoperskim pozicijama, zasad, Dinamo nije tako deficitaran. Opet, pitanje je što nakon 1. srpnja, kad bi se igrači iz Rusije trebali vratiti u svoje klubove. Jer, riječ je trenutno samo o suspenziji, ne i raskidu ugovora, dakle, prema sadašnjim postavkama stranci iz Rusije dužni su se nakon 30. lipnja vratiti svojim ugovorima.

Isplati li se uzimati nekoga na “žeton” do kraja sezone? I po tom bi pitanju, možda, Moro bio najbolji izbor, odradio bi “gažu” dok se vrati Ivanušec, poslije bezbolno napustio Maksimir.

Ipak, možda se, kad je već to ratno zlo donijelo takav propis, više rješenja nudi na ukrajinskom nogometnom tlu. Naime, iako je i tamo zasad sve privremeno, s obzirom na to da stvari ne idu baš u dobrom smjeru, nije isključeno da suspenzije ugovora postanu i trajne, pogotovo ako se ova sezona u bilo kakvom obliku ne završi. Tada bi igrači bili dugoročnije opcije, moglo bi se nekoga dovesti bez odštete, na “pravi” ugovor. U tom bi se slučaju moglo razmišljati i ne samo o hrvatskim igračima, već i onim strancima kojima bi trebalo vrijeme za prilagodbu na novu sredinu No, pričekajmo još dok se stvari kristaliziraju i nadajmo se da će rat prestati i da će se nogomet i život ipak vratiti u normalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:55