Urbanandsport/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
PRVI INTERVJU

Novo pojačanje Dinama za SN: ‘Želim se nametnuti Jakiroviću. Odmah sam uočio Modrića i Kovačića...‘

"Žao mi je što nisam igrao više utakmica za Nantes, ali ne želim se vraćati u prošlost", kaže Ronaël Pierre-Gabriel
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2024. 17:28

Proteklih dana mogli ste mnogo toga pročitati o novom Dinamovom desnom beku, Francuzu Ronaëlu Pierre-Gabrielu. U plavom domu se nadaju da će 25-godišnji branič biti pojačanje i da su s njegovim dovođenjem napravili jako dobar posao. Nama, naravno, ostaje vidjeti kako će se Pierre-Gabriel snalaziti u modrom dresu.

Prije subotnje utakmice s Lokomotivom u Kranjčevićevoj ulici, novo lice u plavoj svlačionici za Sportske novosti je dalo ekskluzivni, prvi intervju za hrvatske medije. Najprije smo ga pitali što mu znači dolazak u Dinamo.

- Dinamo je poznat klub u europskom nogometu. Godinama je najuspješniji i najbolji klub u Hrvatskoj, a u zadnjih nekoliko godina klub odlične rezultate u Europi. Za mene je ovo novi početak, novo dokazivanje i prilika da se pokažem u najboljem svijetlu i pomognem momčadi u glavnom cilju, a to je obrana naslova prvaka - kazao je u uvodu Pierre-Gabriel.

Kad ste saznali da vas Dinamo želi, jeste li se odmah odlučili za dolazak u Zagreb?

- Tako je, odmah sam se odlučio. Dinamo je sjajan klub i sjajna prilika za mene. Nisam puno razmišljao i drago mi je da se sve brzo završilo.

Jeste li prije dolaska razgovarali s Theophileom, koji je s vama igrao u St. Etienneu?

- Čuo sam se s Kevinom, koji mi je, naravno, rekao sve najbolje o Dinamu. On je sigurno uz Maxa (Bernauer, nap.a.) velika pomoć za mene. Sigurno ću lakše proći prilagodbu s njima.

Što znate o hrvatskom nogometu, koje igrače poznajete?

- Već prvi dan u klubu sam vidio fotografije velikih hrvatskih igrača poput, naravno, Luke Modrića ili Matea Kovačića. Znam da je kroz ovaj klub i školu prošlo jako puno kvalitetnih igrača.

Poznajete li nekoga iz svlačionice Dinama osim Theophilea?

- Ne poznajem, ali vjerujem da ću se brzo prilagoditi.

Znate li nešto o hrvatskom prvenstvu, znate li tko je Dinamu najveći konkurent za naslov prvaka?

- Nisam aktivno pratio Hrvatsku nogometnu ligu, ali zna se tko su glavni protivnici Dinamu. Vjerujem da ću svakim danom naučiti nešto novo i što prije ući u ritam da mogu pomoći momčadi.

"Mislim da je dobro da klub radi detaljan i dobar liječnički pregled. Nisam imao straha jer sam znao da će sve biti dobro"

Zašto u posljednje vrijeme niste igraliza Nantes? Je li za to krivac trener Jocelyn Gourvennec?

- Žao mi je što nisam igrao više utakmica za Nantes, ali to je tako u nogometu. Ne želim se vraćati u prošlost. Koncentriran sam isključivo na Dinamo.

Kad su vam u klubu rekli da ne računaju na vas?

- Ove zime smo razgovarali i donijeli odluku da je najbolje da pronađem novi klub.

Dinamove navijače je malo čudilo što vas je Nantes pustio bez odštete? Jeste li vi bili začuđeni?

- To je odluka kluba, ne mene. Meni je drago da je klub poput Dinama pokazao interes za mene i da sam danas ovdje. Navijačima mogu samo poručiti da ću dati sve od sebe da zadovoljim očekivanja i da zajedno obranimo naslov prvaka.

Možete li nam kazati koje su vam najbolje karakteristike?

- A ne volim o tome pričati... Pričat ću na terenu i pokušati se pokazati u najboljem svijetlu.

image
Urbanandsport/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia

Jeste li više defenzivni ili ofenzivni desni bek? Idete li često prema naprijed?

- Danas je nogomet takav da morate igrati i ofenzivno i defenzivno. Dinamo je klub koji teži napadačkoj igri, pa tako i bekovi moraju biti dosta ofenzivni kako bi kvalitetno probili snažni blok koji većina momčadi stavlja pred Dinamo.

Dinamo je snimio zanimljiv video za vaše predstavljanje povezan s temom liječničkog pregleda. Jeste li znali da Dinamo ima liječničke preglede na kojima mnogi igrači ne prođu. Nije prošao Kouao, desni bek iz Metza koji je ovdje bio prije vas. Je li vas bilo strah prije liječničkog?

- Mislim da je dobro da klub radi detaljan i dobar liječnički pregled. Nisam imao straha jer sam znao da će sve biti dobro. Liječnički pregled je bio isti kao i u svakom drugom klubu, tako da ne bih tu ništa posebno isticao, a što se tiče videa mislim da je klub odlično iskoristio priliku i snimio zabavan sadržaj za naše navijače.

Što od sebbe očekujete u Dinamu?

- Očekujem da se nametnem treneru. Znam da ima puno utakmica i da ću imati dovoljno prilika da pokažem zašto sam doveden. Primarni cilj je svakako da obranimo naslov prvaka i da probamo vratiti Kup u Zagreb. Na žalost, u Europi ne mogu pomoći ekipi, ali vjerujem da će dečki dati sve od sebe da prođemo Betis.

Dinamo ima sjajne navijače. Hoćete li postati njihov ljubimac?

- Naravno da se nadam da ću ostaviti što bolji dojam i da će me i momčad i suigrači dobro prihvatiti - zaključio je Ronaël Pierre-Gabriel.

Linker
05. lipanj 2024 15:59