Ante Čačić

 FOTO: Cropix, Ilustracija: SN
LOŠE VIJESTI ZA MODRE

Novi težak udarac: Čačić ostao bez Vatrenog, spašava li ga nezadovoljni igrač na kojeg dosad nije računao?

Dinamo po finale Kupa kreće bez pola momčadi koju smo gledali u prvom dijelu sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2023. 14:40

U Maksimiru je ‘izglasan‘ novi zakon. Murphyjev zakon. Kad sve ide naopako, ide do kraja. Postoji li ma kakav način da sve ide krivo, onda će otići krivo. Nakon Brune Petkovića i Dine Perića, koji je operirao palac na ruci, ozlijedio se i - Luka Ivanušec. Vijesti iz Maksimira govore da ga vjerojatno u srijedu neće biti na utakmici polufinala kupa protiv Šibenika na Šubićevcu. Tako da na utakmici koja možda definira sudbinu Ante Čačića kao trenera Modrih za Dinamo neće igrati tri standardna igrača prve momčadi, Petković, Perić i Ivanušec. Možda i ne treba stalno spominjati, jer je to gotova priča, ali nema niti transferiranih Ademija i Oršića, pa je današnji Dinamo nešto sasvim drugo od onog Dinama kojeg smo gledali prošle jeseni. U Šibeniku po finale Kupa kreće bez pola te momčadi koju smo gledali u prvom dijelu sezone.

image

Luka Ivanušec

MARKO TODOROV Cropix

E da... Kad smo saznali da neće biti Ivanušeca odmah nam je na pamet palo jedno ime. Pogađate zar ne? Gabriel Rukavina. Tata Tomislav je kazao da je neprihvatljivo da mu sin ne dobiva priliku, te da razmišlja o Gabrijelovom odlasku iz Dinama. Hoće li mu Čačić u srijedu odmah nakon tog intervjua za SN dati priliku i tako malo smiriti stvari? Jer mladi Gabriel je lijevo krilo, tu poziciju na lijevoj strani igrao je Luka Ivanušec kad je otišao Oršić. Pa eto, kad će Rukavina dobiti priliku ako ne sad? Ako i sutra bude izvan udarnog sastava, onda zaista ne znamo kad bi mogao dobiti neku minutažu. Makar, ima tu i jedna druga priča. Svi znamo kako je Ante tvrdoglav tip. Kad bi nas pitali hoće li od prve minute zaigrati Gabriel, mi bi kazali: ‘teško‘. Jer onda bi ispalo da je Čačić stavio Rukavinu u igru samo zato što je tata kazao ono što je kazao...To nije Čačićev stil... Ali s druge strane, što mu ostaje? Na toj poziciji može igrati Petar Bočkaj, koji nije u formi, jer je također stalno izvan momčadi, Čačić mu očito ne vjeruje. Po nama bi najbliži sastavu trebao biti Luka Menalo, kojeg Čačić također stalno drži kao pričuvu. Vjerojatno je i Luki već puna kapa toga... Može na lijevu stranu prebaciti i Špikića, ali tko će onda na desnu stranu? S druge strane postavlja se i pitanje je li baš idealna prilika da se u sastav gurne mladi Rukavina u tako važnom, krucijalnom ogledu, na vrućem Šubićevcu. Mogao bi, metaforički kazano, izgorjeti. Da, zanimljivo je to, hoće li Čačić u utakmici koja mu možda radi o glavi dati da ga spašava mladić na kojeg inače nije računao?

image

Gabrijel Rukavina

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Inače, željeli smo pitati Čačića o intervjuu tate Rukavine, o tome kako gleda na budućnost Gabriela, ali nismo imali priliku, jer nije bilo press konferencije. Dobili smo samo snimljeni materijal iz klupske press službe. U klubu inače nitko niti off the record nije htio komentirati priču oko Rukavine. Nije lako Čačiću, kako god okrenete. Pritišće ga negativna serija rezultata u HNL-u, pritišće ga Hajduk, prijeti Šibenik, u klubu polako gube povjerenje u njegove odluke i vođenje momčadi, stres je na sve strane.

- Imali smo dosta reprezentativaca koji su dosta i participirali u svojim selekcijama, a sad smo opet u ritmu koji ne možemo preskočiti, unutar osam dana imamo tri utakmice, od subote do subote, od Gorice do Lokomotive, sve tri vrlo zahtjevne. Imamo problema otprije s Perićem, Boškom Šutalom i Petkovićem, a upitan je i nastup Ivanušeca. On još treba obaviti neke preglede, vidjet ćemo kakva je situacija s njim do utakmice - kaže Čačić

No, što će kazati, osim ‘što je, tu je.‘ Što mu drugo i preostaje...

- Što je tu je, kakva god bila situacija, nemamo se pravo odricati našeg cilja, ambicija, napada na dvostruku krunu. Ovo je utakmica preko koje se dolazi do finala. Učinit ćemo sve da tamo budemo, iako nas čeka respektabilan domaćin, koji nas je nedavno pobijedio u prvenstvu i odigrao dobru utakmicu u Osijeku i drugo poluvrijeme s Hajdukom. Ali, ponavljam, ambicije su jasne, igrači su svjesni i svoje odgovornosti da moramo pružiti maksimum, učinit ćemo sve da se domognemo finala.

Čačić je zaključio na temu psihološke pripreme momčadi.

- Istina je da u zadnje vrijeme nismo bili učinkoviti, ali imali smo u Gorici dosta prilika, mogli smo u prvom dijelu riješiti utakmicu, onda primimo taj gol Mitrovića. To nam se dogodilo i u Puli. Očekujem da nam krene, a ako to tako bude, onda će rezultati biti bolji. Nema razloga za paniku, devet kola imamo sedam bodova ispred Hajduka, siguran sam da ćemo odgovoriti zadacima i ostati tu gdje jesmo.

Pa, da vidimo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:53