Marinko Perić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Predsjednik Dragovoljca otkrio zašto je umjesto isplate plaća - ‘dignuo sidro‘: ‘Pritisnula me je i bolest...‘

‘Dugo sam se lomio između ostati ili otići, zbog toga sam i obećavao isplatu plaća igračima‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 08. veljača 2023. 22:42

Dok su igrači Hrvatskog dragovoljca čekali financijskog Godota u nadi da će im njegov dolazak donijeti svijetlo u život, dočekali su ostavku predsjednika Marinka Perića. Doduše tek usmenu, ona u pismenom obliku trebala bi tek sletjeti u Siget. A nakon toga mora se sastati IO kluba koji će tu ostavku amenovati ili pak odbaciti. Ukoliko će se ta ostavka prihvatiti mora se potom potegnuti na Izvanrednu izbornu skupštinu, koju prema Statutu kluba mora sazvati sam predsjednik na odlasku Marinko Perić. Budući da je ta vijest u Sigetu izazvala nevjericu, jer takvu mogućnost koja mu je ponuđena od dopredsjednika Milana Štefanca, predsjednik Perić nije želio prihvatiti, telefonom smo kontaktirali samog aktera te vijesti.

Nije li prekasno za vaše odustajanje, jer za desetak dana starta proljetno prvenstvo u koje Hrvatski dragovoljac ulazi sa zadnjeg mjesta, a igrači su zbog neisplaćenih plaća već tjedan dana u štrajku. Dakle, u presudnom trenutku kada je trebalo znatno osnažiti momčad i podmiriti igračima plače iz prošle godine da se u miru pripremaju za vrlo izazovnu proljetnu sezonu u kojem Hrvatski dragovoljac čeka teška borba za ostanak, vi ste digli sidro?

- Dugo sam se lomio između ostati ili otići, zbog toga sam i obećavao isplatu plaća igračima do određenog datuma, ali sam u međuvremenu shvatio da nema više smisla ulaziti u vlastitu dubiozu, jer sam ostao sam, a financijske pomoći nisam imao niotkuda. Pa čak ni od dopredsjednika Štefanca i Horvata. Jednostavno više nisam u mogućnosti da sam financiram klub, a pritisnula me je i bolest i stoga sam se odlučio na odlazak – pojasnio je svoj odlazak sa kormila Hrvatskog dragovoljca, Marinko Perić.

Jasno, to je vaše pravo koje vam ne može nitko oduzeti, ali u ovom teškom trenutku za klub, mislili vi drugačije ili ne, nije moralno. Zašto se niste, recimo, odlučili na taj čin prije dva mjeseca na izvanrednoj godišnjoj skupštini koju ste mogli pretvoriti u Izbornu na kojoj bi vas razriješili predsjedničke dužnosti i do nove godine bi se novo rukovodstvo kluba, najvjerojatnije, riješilo financijskih problema, koji sada početkom godine niču kao gljive poslije kiše. A to su dugovi prema HNS-u, trenerima i igračima?

- Najavio sam takvu mogućnost mojim dopredsjednicima, ali oni jednostavno za to nisu željeli ni čuti. Zato što nije bilo nijednog adekvatnog kandidata. Već su mi sugerirali da ništa ne brinem, da će me oni maksimalno podržati u svemu. Što je točno, ali je izostala njihova financijska potpora.

Dobro, vjerojatno ih niste upoznali sa svim problemima koji su vas mučili, posebno sa zdravstvenim, ne vjerujemo da bi bili tako okrutni da vas ne podrže u toj vašoj životnoj odluci?

- Jesam, sve sam im rekao, posebno dopredsjedniku Štefancu, ali on je samo prešao preko tih mojih riječi.

U razgovoru sa dopredsjednikom Štefancem, on negira te vaše riječi, već kaže da vam je prije 20 dana ponudio da date ostavku, kada se još moglo spasiti ono što se spasiti može, ako ništa drugo za barem isplatu igračima plaća za mirne pripreme, ali ste odbili?

- Ne, to nije istina. Da mi je ponudio takvu mogućnost ja bih je prihvatio - opovrgnuo je riječi predsjednika Štefanca, predsjednik Hrvatskog dragovoljca na odlasku, Marinko Perić.

U razgovoru sa trenerom Ivanom Božićem, poslije Perićevog odlaska, igrači se u srijedu vračaju treninzima i pokušat će se popraviti ono što se popraviti može da se, eventualno, proljetna sezona izvuče bez posljedica, odnosno zaustavi još jednom ispadanje u niži rang natjecanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:47