Thomas Wilhelmi (u sredini) s Pepom Guardiolom i Mariom Götzeom

 ANDREAS GEBERT Afp
U 58. GODINI ŽIVOTA

Velika žalost u Bayernu: Smrt voljenog trenera rastužila klub, radio je s Guardiolom, Ancelottijem, Kovačem...

"Naše misli su s njegovom suprugom i dvije kćerke", rekao je izvršni direktor Bayerna.
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2024. 16:35

U 58. godini života umro je Thomas Wilhelmi, dugogodišnji član Bayerna, u kojemu je radio kao rehabilitacijski i kondicijski trener, objavio je bavarski klub na službenim stranicama.

Nijemac je na Allianz Arenu stigao 2007. i bio je sastavni dio velikih uspjeha u proteklih 17 godina, a njegova smrt, nakon duge borbe s teškom bolešću, izazvala je veliku tugu u bavarskom velikanu.

- U dubokoj žalosti je cijeli klub, ne samo ljudi s kojima je Thomas dugo i intenzivno radio. Volio je i živio Bayern i svoj posao. Uvijek je imao prst na pulsu igrača i uvijek je bio tu za njih, naročito u periodima ozljeda, kada profesionalnim sportašima najviše treba podrška. Više od 17 godina bio je dio tima na koji se momčad uvijek mogla osloniti. Dao je neprocjenjiv doprinos u osvajanju brojnih titula. Nikada ga nećemo zaboraviti njega i njegove vrijednosti. Uvijek će biti dio Bayernove obitelji. Naše misli su s njegovom suprugom i dvije kćerke - rekao je Jan-Christian Dreesen, izvršni direktor Bayerna.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Wilhelmi je u klub stigao iz Bayer Leverkusena, a na Allianz Areni surađivao je s brojnim poznatim trenerima poput Juppa Heynckesa, Louisa van Gaala, Pepa Guardiole, Ottmara Hitzfelda, Jürgena Klinsmanna, Carla Ancelottija, Hansija Flicka, Nike Kovača, Juliana Nagelsmanna i Thomasa Tuchela.

Linker
22. lipanj 2024 16:41