JULIA RAHN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
‘ISPALO JE SAVRŠENO‘

Vatreni jednim potezom oduševio Nijemce: ‘Sam sebe sam iznenadio, treneri obično govore da to ne radite‘

U bundesligaškoj borbi za opstanak hrvatski reprezentativci vode glavnu riječ
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. travanj 2023. 20:31

Slobodno možemo reći da u bundesligaškoj borbi za opstanak Vatreni vode glavnu riječ. Andrej Kramarić u posljednje tri utakmice upisao je tri pogotka - dva u pobjedi Hoffenheima nad Herthom (3:1) i jedan u slavlju nad Werderom (2:1) - a Borna Sosa u nedjelju je izveo dva ključna dodavanja u 3:2 pobjedi Stuttgarta nad Bochumom.

Rezultat? Stuttgart se s posljednjeg mjesta digao na 16. poziciju, koja i dalje nije pretjerano ugodna jer predviđa doigravanje za ostanak u ligi, ali pogled na tablicu za Sosinu je momčad svakako ljepši nego prekjučer. Upravo je hrvatski reprezentativac odradio bitnu ulogu dodavanjem za vodeći pogodak Hirokija Ita, no lopta se odbila od protivničkog igrača stoga mu nije upisana asistencija.

Kirurški precizan

Što ne vrijedi za 60. minutu i kirurški precizan ubačaj vanjskim dijelom kopačke. Kao na pladnju Sosa je servirao Serhou Guirassyju za vodstvo Stuttgarta od 2:1, a nakon utakmice kazao je da to i nije potez koji bi treneri preporučili.

- Što reći. Ponekad sami sebe iznenadite, haha. To nije nešto što se uči. Treneri će vam obično reći da to ne radite. Improvizirao sam i ispalo je savršeno.

ASISTENCIJU SOSE I GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Dolaskom novog trenera Sebastiana Hoenessa momčad Stuttgarta vratila se u formaciju 3-5-2, stoga Sosa ima ulogu podignutog beka, koja predviđa nešto jači angažman u napadačkom dijelu u odnosu na "običnu" bekovsku poziciju. Sosa se Hoenessu predstavio u najboljem svijetlu i vjeruje da će mu njegov stil igre odgovarati.

- Prije par godina igrali smo tim sistemom i bili smo dobri. Osobno sam sretan zbog te taktičke izmjene, jer imam više prostora za odlaske naprijed. Mogu pomoći momčadi kao prije i nadam se da će ubuduće biti tako - rekao je Sosa.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

U misiji opstanka u prvom razredu Njemačke, idući mu je izazov Borussia Dortmund, koja pod kormilom hrvatsko-njemačkog trenera Edina Terzića vodi drugu borbu, onu za titulu prvaka.

‘Zaslužujemo ostati‘

- Mi smo pokazali da zaslužujemo igrati Bundesligu. Borussia Dortmund bit će teška utakmica, ali sve je moguće kad igramo na svom terenu. Nadam se barem bodu. Fokusirani smo i na polufinale Kupa s Frankfurtom. I tu igramo doma, bit će spektakularno - poručio je naš reprezentativac za kraj razgovora.

image
TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp

"Modrićevska" asistencija Sose bila mu je sedma u ligaškoj sezoni, a odličnoj statistici pridodao je i dva pogotka. Njegov Stuttgart broji 23 boda na 16. mjestu ljestvice, ispod su Hertha (22) i Schalke (21), dok Bochum prednjači s 26 osvojenih bodova, stoga je i pobjeda Stuttgarta ovog vikenda definitivno veliki korak naprijed.

Trener poraženog Bochuma Thomas Letsch nakon utakmice nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi jer, kaže, upozoravao je na opasne prodore Borne Sose.

- Znali smo koliko Sosa može biti opasan po lijevom boku - ljutito je govorio Letsch nakon ogleda.

Naravno, Sosa je pokupio i dobre kritike. "Prodor po boku njegova je disciplina, brilijantna partija", napisao je Stuttgarter Nachrichten nakon pobjede.

Linker
10. svibanj 2024 15:16