Dani Olmo

 CHRISTIAN SCHROEDTER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BUNDESLIGA

Pogledajte majstoriju Danija Olma; poraz Nenada Bjelice; Hrvati svjedočili potopu fenjeraša

Domaće momčadi osvojile su samo jedan bod iz prvih pet utakmica subotnjeg programa
Piše: SNObjavljeno: 02. ožujak 2024. 16:19

Pola sata igre potrebno je bilo Daniju Olmu za treći pogodak u tekućoj sezoni Bundeslige. Nakon što je Bochum, na svom terenu, u sedmoj minuti poveo protiv RB Leipziga, pogotkom Maximiliana Witteka, 25-godišnji Španjolac u 30. minuti poravnao je rezultat na 1:1. Olmo je primio loptu na lijevoj strani, a zatim se oslobodio čuvara i udarcem izvan kaznenog prostora neobranjivo pogodio desnom nogom u mrežu. Bivši igrač Dinama na terenu je bio do 65. minute kada ga je zamijenio Eljif Elmas.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen (1:1), ali u nastavku je Leipzig dodao gasa. Prvo je Lois Openda u 68. zabio za preokret gostiju. Već tri minute kasnije Ivan Ordets autogolom je povećao prednost Leipziga, a onda je ubrzo nakon toga, u 72., za 1:4 mrežu zatresao Yussuf Poulsen.

Pogodak Olma pogledajte OVDJE.

Na gostovanju kod Bayerna u prošlom kolu, u kojemu su Bavarci slavili 2:1, bivši igrač Dinama je bio asistent za jedini pogodak Leipziga. Pogodak protiv Bochuma mu je prvi nakon kolovoza prošle godine. Nakon što je zabijao u prva dva kola Bundeslige, na treći pogodak morao je čekati više od pola godine. Jedan pogodak zabio je i u ovoj sezoni Ligi prvaka, protiv Crvene zvezde u grupnoj fazi.

Augsburg potopio "fenjeraša", poraz Nenada Bjelice

Domaće momčadi osvojile su samo jedan bod iz prvih pet utakmica subotnjeg programa 24. kola njemačke Bundeslige.

Augsburg je u gostima potopio Darmstadt s čak 6-0, a gosti su u prvih 29 minuta postigli pet zgoditaka. Junak dvoboja bio je Ermedin Demirović iz BiH s dva gola i jednom asistencijom. Kristijan Jakić je odigrao cijeli susret, a Dion Drena Beljo je ušao u 71. minuti za goste, dok su Bartol Franjić i Matej Maglica odigrali cijeli susret za domaćina.

Borussia Dortmund je sa 2-0 slavila kod Uniona Nenada Bjelice golovima Karima Adeyemija (41) i Iana Maatsena (90). Josip Juranović je odigrao cijeli susret za Union, a Borussia je zadržala četvrto mjesto s 44 boda. .

Eintracht je s 2-1 slavio kod Heidenheima, dok je jedini domaćin koji je osvojio bod bio Mainz, odigravši 1-1 protiv Borussije (M).

Linker
30. travanj 2024 11:52