Detalj s Herthinog treninga, trener Dardai tjera Šunjića

 SEBASTIAN RäPPOLD/MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
JASNA PORUKA

Legenda nakon incidenta stala u obranu bivšeg igrača Dinama: ‘Trener mu duguje ispriku, to se ne može raditi‘

‘Osnova svega je poštovanje. S igračem ne možete tako razgovarati‘
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2023. 12:36

Skandal s treninga berlinske Herthe s kojeg je potjeran hrvatski nogometaš Ivan Šunjić glasno je odjeknuo u njemačkim medijima. Nema ozbiljnije sportske tiskovine koja nije prenijela ovu vijest.

Trener Herthe Pal Dardai izbacio je Šunjića s treninga dan nakon 2:4 poraza od Werdera navevši kao razlog ‘manjak discipline‘. Učinio je to na vrlo grub način, prozvavši Šunjića u trenucima dok je držao govor. Hrvat je prozvan iako protiv Werdera nije ni zaigrao.

"O čemu razmišljaš? Odlazi, zdravo, odj...i! Izlazi s terena!", zaurlao je mađarski trener na hrvatskog veznjaka, a nije stao ni dok je ovaj odlazio s treninga: "Treba jedna lopta tebi, a nama druga. Igraš nešto za sebe. Trik ovdje, trik ondje, a ništa ne prolazi", navodno je urlao za Šunjićem.

Zbog ovakvog obraćanja svom igraču Dardai se našao na meti kritika bivšeg veznjaka Bayerna, Liverpoola i njemačke reprezentacije Dietmara Hamanna.

"Osnova svega je poštovanje. S igračem ne možete tako razgovarati", komentirao je Hamann za Sky90.

"Trener ima pravo udaljiti igrača, ali ovakav izbor riječi ne funkcionira. Trener duguje igraču kojeg je potjerao, ali i ostalim igračima ispriku", objasnio je Hamannn.

Zasad se iz Herthe nisu oglasili po cijelom pitanju, a ostaje za vidjeti i kakva će biti sudbina bivšeg igrača zagrebačkog Dinama na posudbi iz Birminghama.

Linker
28. travanj 2024 15:01