TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
KATASTROFA VELIKANA

Gigant je na koljenima, trener na odlasku, a sada se zaziva povratak Hrvata: ‘On im je donio dva trofeja‘

Bayern je prepustio naslov Leverkusenu, šest kola prije kraja sezone 16 bodova minusa u odnosu na lidera je neuhvatljivo
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. travanj 2024. 11:38

Thomas Tuchel napustit će klupu Bayerna, a sve su glasniji oni koji sugeriraju kako bavarski velikan ne treba čekati kraj sezone nego da glava treneru mora pasti odmah. Bayern je prepustio naslov Leverkusenu, šest kola prije kraja sezone 16 bodova minusa u odnosu na lidera je neuhvatljivo, dok istovremeno pozicija koja iduće sezone vodi u Ligu prvaka ne bi trebala biti ugrožena s obzirom da Bavarci imaju sedam bodova prednosti u odnosu na dortmundsku Borussiju koja je prva ispod crte.

U klubu i nakon dva uzastopna prvenstvena poraza zasad tvrde kako će Tuchel i završiti sezonu, međutim neke Bayernove legende ne slažu se s time.

- Odluka da se Tuchelu dozvoli da završi sezonu je pogrešna. Očekivao sam da će se nešto dogoditi nakon sramoćenja protiv Dortmunda i Heidenheima. Hansi Flick je slobodan, Niko Kovač im je donio dva naslova. Što je s Lotharom Matthäusom? - nabrajao je Thomas Strunz kandidate za klupu.

image
SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp

Inače, Niko Kovač je na klupi Bayerna sjedio od srpnja 2018. do studenog 2019. godine i u tom vremenu vodi 65 utakmica uz prosjek od 2.26 osvojenih bodova u njima. Bayernu je donio po jedan naslov u Bundesligi, jedan u Kupu i jedan u Superkupu. Bivši hrvatski izbornik nedavno je dobio otkaz u Wolfsburgu.

Linker
26. travanj 2024 02:03