Jürgen Kloppa

 BENJAMIN CREMEL Afp
NEKADAŠNJI RIVALI

Ovo bi bila senzacija: Nijemci se raspisali o Kloppovom novom klubu, odlazak tamo izazvao bi ‘potres‘

Njemački medij piše da ideja o Kloppu "više nije tako luda", iako je na početku tako izgledala
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2024. 10:35

"Klopp i Bayern - evo kako bi to moglo uspjeti", stoji natpis na naslovnici Bilda. Dok su Bavarci prošlog tjedna rezervirali mjesto u polufinalu Lige prvaka, a zatim i protutnjali Berlinom pored Uniona, i dalje se šuška o potrazi za trenerom u Münchenu. S obzirom na to da je klub s Allianz Arene odavno objavio kako će se rastati s Thomasom Tuchelom na kraju sezone, sve češće se raspravlja o njegovim potencijalnim nasljednicima, a priča je sada stigla i do Jürgena Kloppa.

Naime, poznato je da će se njemački stručnjak oprostiti od klupe Liverpoola na kraju tekuće sezone, ali i da će, vrlo vjerojatno, uzeti barem jednu godinu odmora od nogometa. Stoga, Bild piše da bi Klopp mogao biti na raspolaganju Bayernu od ljeta 2025. godine, no, u međuprostoru, netko bi trebao biti "most", odraditi sezonu na klupi između Tuchela i Kloppa.

Njemački medij piše da ideja o Kloppu "više nije tako luda", s obzirom na to da je Julian Nagelsmann produžio ugovor s njemačkom reprezentacijom do Svjetskog prvenstva 2026., a Klopp je bio jedan od kandidata za njegovo nasljednika. Ujedno, Klopp je rekao da u budućnosti neće trenirati niti jedan drugi engleski klub, stoga će povratak u Bundesligu biti jedna od opcija.

Za njega "navija" i sportski direktor Bayerna, Max Eberl, koji ne bi imao ništa protiv dolaska Kloppa na Allianz Arenu.

Linker
22. travanj 2024 10:36