CHRISTIAN PETERSEN Afp
NEVJEROJATNA UTAKMICA

Dončić zabio kao cijela momčad Phoenixa, NBA igrači poludjeli: ‘Odlučio je opljačkati ove likove‘

Slovenski košarkaš je odigrao maestralnu utakmicu protiv Phoenixa.
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2022. 08:19

"Ne mogu skinuti osmijeh s lica. Stvarno sam sretan. Iskreno, mislim da smo ovo zaslužili". Tim je riječima Luka Dončić komentirao jednu od najluđih odlučujućih utakmica u povijesti NBA lige. Dallas i Phoenix su došli do sedme utakmice svoje serije samo da bi Slovenac i Mavericksi odigrali maestralnu utakmicu u kojoj su pobijedili s velikih 123:90.

Dončić je od početka utakmice nametnuo svoj ritam, secirao obranu Sunsa i zabijao doslovno kako mu se prohtjelo, a utakmicu je završio s 35 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte uz šut 12/19, odnosno 6/11 za tricu. Priključio mu se Spencer Dinwiddie s 30 poena, kasnije i Jalen Brunson s 24, a obrana Mavericksa je napravila nevjerojatan posao na Devinu Bookeru i Chrisu Paulu, ali i ostalim igračima Phoenixa koji su u cijelom prvom poluvremenu postigli samo 27 poena. Isto toliko postigao je sam Dončić, Dallas je vodio 57:27, pitanje pobjednika je praktični bilo riješeno, a Slovenac je svojom igrom izazvao mnogobrojne reakcije košarkaša i ljudi oko košarke.

image

Luka Dončić je odigrao maestralnu utakmicu protiv Sunsa

CHRISTIAN PETERSEN Afp

"Ovo je bila jedna od najboljih izvedbi koju sam ikada vidio. Nikada ne bih volio igrati protiv Luke Dončića. On nema nikakvog straha, ima dovoljno talenta da te pobijedi i snagu da to radi ponovo i ponovo", rekao je bivši košarkaš Kenny Smith u popularnoj tv emisiji NBA on TNT.

"On nema nikakvog straha i misli da je najbolji košarkaš na svijetu. Nitko ga ne može zaustaviti - u ovoj seriji ga nisu mogli zaustaviti ni s nižim ni s višim obrambenim igračima. Kada imate igrača poput Luke, njegovo samopouzdanje se pretače na ostatak momčadi", dodao je Charles Barkley u istoj emisiji.

"Wow, Luka. Wow. On je već igrao na gostovanjima s bakljama na tribinama. Policajci s oružjem u Europi razdvajaju navijače u dvoranama tako da mu igra u gostima nije nikakav pritisak. Ovo je bila ubojita izvedba", napisao je košarkaš New Orleansa CJ McCollum na svojem Twitteru.

"Luka divlja", samo je dodao Ja Morant.

"Odlučio je opljačkati ove likove", napisao je Trae Young.

Damian Lillard nije imao puno toga za napisati nego samo: "Prokletstvo".

"Luka, koji k***c", u slobodnom bi prijevodu bila poruka koju je Andre Drummond napisao te dodao: "Ti si opak čovjek, moj prijatelju."

Paul Pierce je prvo samo napisao: "Luka", a onda se zapitao što se ovo događa u Phoenixu.

"Ponavljam, Luka Dončić je najbolji košarkaš u NBA ligi", mišljenje je Chandlera Parsonsa.

"Nikada nisam vidio da se netko smije nakon svakog ubačenog koša", komentirao je Nikola Vučević.

Linker
04. svibanj 2024 00:53