Chris Paul nije uspio zaustaviti Luku Dončića

 CHRISTIAN PETERSEN Afp
KRITIKE ZA NBA VETERANA

‘Nitko se ne boji Paula, zovemo ga čunj. Prije utakmice s njim večera i vino. A prije Curryja - rano u krevet‘

Patrick Beverley je bio žestok prema playmakeru Phoenix Sunsa.
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2022. 10:55

Nevjerojatna sedma utakmica drugog kruga playoffa između Phoenix Sunsa i Dallas Mavericksa je i dalje glavna tema u NBA krugovima. Luka Dončić je uz pomoć svojih suigrača doslovno 'razbio' Sunse koji su bili najbolja momčad lige nakon regularnog dijela prvenstva, a posebna je tema katastrofalna utakmica najvećih zvijezda Phoenixa, Devina Bookera i Chrisa Paula, u tako važnoj utakmici.

Booker je u toj utakmici ubacio 11, a Paul 10 poena s time da niti jedan ni drugi nisu ubacili koš u prvom poluvremenu. Samim time su postale viralne šale na njihov račun, a Paula je 'na zub' uzeo playmaker Minnesote Patrick Beverley. On je na gostovanju na ESPN-u progovorio o obrani Chrisa Paula.

"Nitko se ne boji Chrisa Paula ni Phoenixa, nitko u NBA ligi. On ne može igrati obranu protiv nikoga. Znate li kako ga zovemo? Čunj. Za vrijeme ljetnih treninga imate čunjeve oko kojih driblate, a oni stoje na mjestu. Tako i Chris Paul", rekao je Beverley za ESPN.

To je bio samo početak.

"Igrači Phoenixa su se prepali, prepali se Dončića. Znali su na početku utakmice što će se dogoditi, on je to već napravio ranije. On je lani to napravio meni, Kawhiju Leonardu i Paulu Georgeu, kako neće napraviti njima. Nitko se ne boji Phoenixa. Mi smo željeli igrati protiv njih, ali kada igraš protiv Dallasa onda se bojiš Luke", ispričao je Beverley i vratio se Chrisu Paulu, očigledno svojoj omiljenoj meti.

"Je li igrači idu ranije na spavanje kada gostuju kod Phoenixa? Ne, nikako. Kada igramo protiv Sunsa ja ću večer ranije otići na večeru, popiti malo vina i preznojiti se prije utakmice kako bih bio spreman za Chrisa Paula. Kada igrate protiv Stepha Curryja? Idem na spavanje u 8 navečer i nitko me ne smije zvati na telefon, čak ne ni moja majka ili djevojka."

Linker
18. travanj 2024 13:01