VOJKO BASIC Cropix
ABA LIGA

Veliko slavlje Splita! Žuti preživjeli i ‘sumnjivu‘ završnicu, sjajnom serijom došli do važnih bodova

Velika pobjeda momčadi Srđana Subotića, šesta ovosezonska u regionalnom društvu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. siječanj 2023. 20:38

Veliku pobjedu odnio je Split na gostovanju kod Igokee u Laktašima. Na samo pet i pol minuta do posljednje sirene Igokea je vodila 86:77 i činilo se da sve nade Splita, koji je do tada odigrao pristojnu utakmicu, kopne. Nalikovala je ova zgoda navlas isto nekim ranijim porazima momčadi Srđana Subotića, u utakmicama u kojoj je djelovalo da imaju Žuti šansu, ali na koncu bilo bi to premalo za konačno slavlje.

Ovoga puta to nije bilo tako, jer je do konca Split povezao niz od 15-2, pa stigao do pobjede od 92:88, koja je i šesta u sezoni, a to znači da je Split samo pobjedu udaljen od magične sedme pobjede koja bi trebala značiti siguran ostanak u prvoj ligi regije.

Igokea je odigrala sumnjivu završnicu, a Split je izdržao i lagani domaćinski poguranac i trajao je sve do kraja. Kad je Dominik Mavra na 43 sekunde do sirene ubacio tricu, svoj 24. poen za Splitovo vodstvo od 91:88, već se počela iscrtavati ozbiljna šansa. Dragan Milosavljević je promašio tricu iz kornera na suprotnoj strani, a Kosta Kondić je faulirao Shannona Shortera, koji je 20 sekundi do sirene pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 92:88. Milosavljević je izgubio loptu, ali revanširao mu se Mate Kalajžić, da bi Kondić i Nikola Tanasković još do sirene promašivale šuteve za tri poena i velika gostujuća pobjeda bila je spakirana.

Vlada Jovanović na klupi Igokee startao je s dva poraza, a Split je nastavio dominaciju kad taj vodi protivničku momčad. Je li to Cibona ili Igokea, sasvim je svejedno.

Žuti, pak, ovu pobjedu nisu mogli bučno proslaviti, jer slijedio je put za Zagreb, gdje već od 18 sati u nedjelju imaju izazovan ogled s Dinamom u okviru HT Premijer lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 15:14